Δεν φεύγουν οι ναυτιλιακές εταιρείες από τη Κύπρο

Ο Υπ. Συγκοινωνιών διαβεβαίωσε ότι θα αυξηθούν οι εταιρείες και δεν θα μειωθούν

Διέψευσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις φήμες για μαζική έξοδο των διεθνών ναυτιλιακών εταιρείων από την Κύπρο, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Τάσος Μητσόπουλος, τονίζοντας  μάλιστα ότι αντίθετα αναμένεται να αυξηθει ο αριθμός τους.

Απαντώντας σε φήμες ότι μετά το κούρεμα των καταθέσεων στις τράπεζες και την αύξηση του εταιρικού φόρου στο 12,5%, οι ναυτιλιακές εταιρείες  ενδεχομένως να εγκαταλείψουν το νησί, ο κ. Μητσόπουλος δήλωσε ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο και ότι αντίθετα η  συμμόρφωση της Κύπρου προς τα μέτρα της Τρόικας αύξησαν την εμπιστοσύνη των ξένων εταιρειών.  Να σημειωθεί ότι ο ναυτιλιακός τομέας είναι πυλώνας ανάπτυξης της κυπριακής Οικονομίας, αφού η Κύπρος είναι Τρίτη πανευρωπαϊκά στην εμπορική ναυτιλία και δέκατη παγκοσμίως.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών αναγνώρισε ότι η τραπεζική κρίση υπονόμευσε την αξιοπιστία του κράτους αλλά όπως είπε η Κυβέρνηση έλαβε εγκαίρως μέτρα για αντιμετώπιση της κρίσης στην εμπορική ναυτιλία. «Αναλάβαμε πρωτοβουλίες και διευθετήσαμε συναντήσεις με όλα τα αρμόδια σώματα. Δώσαμε βεβαιώσεις ότι η Κύπρος θα παραμένει ελκυστικός προορισμός για εταιρείες εμπορικής ναυτιλίας και υπήρξε αύξηση της εμπιστοσύνης προς το κράτος», δήλωσε ο Υπουργός. Ο κ. Μητσόπουλος  συνέχισε λέγοντας ότι η Κυβέρνηση δεν θα επαναπαυθεί, προωθώντας περισσότερα μέτρα για ενίσχυση του τομέα της εμπορικής ναυτιλίας και προσέλκυση κι άλλων εταιρειών