Δεν υποχρεούται να καταθέσει στη δίκη Κάρατζιτς ο Παπούλιας

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας απαλλάσεται απο την υποχρέωση κατάθεσης στη δίκη του πρώην πολιτικού ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάρατζιτς, μετά απο απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου.Ο Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος βρισκόταν στον κατάλογο των μαρτύρων που είχε υποβάλει ο Κάρατζιτς, δεν θα υποχρεωθεί να καταθέσει ενώπιον του Δικαστηρίου. “Το πρωτοβάθμιο συμβούλιο απορρίπτει το αίτημα” του Ράντοβαν Κάρατζιτς να κλητεύσει τον κ. Παπούλια, αναφέρει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία σε ανακοίνωσή του το ΔΠΔ.

Κατά την περίοδο της γενοκτονίας και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν στην διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας (1992-1995) και για τα οποία κατηγορείται ο Ράντοβαν Κάρατζιτς, ο Κάρολος Παπούλιας ήταν υπουργός εξωτερικών και μάλιστα σύμφωνα με το έγγραφο που κατατέθηκε για να ζητηθεί η κλήτευση του, ο Παπούλιας έχαιρε της εμπιστοσύνης των Σερβοβόσνιων.

Με την κατάθεση του Κάρολου Παπούλια ο Κάρατζιτς ανέμενε(όπως ο ίδιος λέει) την αθώωση του για την βομβιστική επίθεση, την οποία κατηγορείται ότι διέπραξε στην αγορά της Μαρκάλε, στο Σεράγεβο, στις 5 Φεβρουαρίου του 1994, κατά την οποία σκοτώθηκαν 67 άτομα.