Δεν υπογράφουμε τη δανειακή σύμβαση,μέχρι την αποχώρηση Χριστόφια, λένε οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης

Από σκόπελο σε σκόπελο πέφτει η προσπάθεια για ολοκλήρωση και σύναψη του πακέτου των μέτρων διάσωσης για την Κύπρο.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αρνούνται να υπογράψουν τη δανειακή σύμβαση για την Κύπρο πριν από τις εκλογές του Φεβρουαρίου, οπότε και θα αναχωρήσει ο κομμουνιστής πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας, γράφει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt…«ο Δ. Χριστόφιας απορρίπτει κατηγορηματικά την ιδιωτικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών. Χωρίς ιδιωτικοποιήσεις όμως η χώρα δεν μπορεί να διασωθεί», αναφέρει στην εφημερίδα πηγή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Οι διαβουλεύσεις για τη δανειακή σύμβαση της Κύπρου, συνεχίζει η εφημερίδα, το ύψος της οποίας εκτιμάται γύρω στα 17,5δις ευρώ, συνεχίζονται για μήνες.

Την ίδια ώρα έγινε γνωστό ότι η γερμανική αντιπολίτευση, SPD υποστηρίζει πως δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να στηρίξει την οικονομική βοήθεια της Κύπρου εάν αυτό το θέμα δεν ξεκαθαρίσει. «Δεν μπορώ να φανταστώ τους γερμανούς φορολογούμενους να διασώζουν κυπριακές τράπεζες, των οποίων το επιχειρηματικό τους πλάνο είναι βασισμένο στις διευκολύνσεις για φοροδιαφυγή», είπε ο Πρόεδρος του SPD, Sigmar Gabriel, στη γερμανική εφημερίδα, «Sueddeutsche Zeitung».