Ανακτήσαμε την αξιοπιστία, συνεχίζουμε τις προσπάθειες για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς

 

Για βελτιωμένο κλίμα από τους Ευρωπαίους έναντι της Ελλάδας, που οφείλεται στις θυσίες του ελληνικού λαού, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός κατά την παρουσίαση των δράσεων του υπουργείου Ανάπτυξης για το 2013.

«Η παρουσία μου στην ανακοίνωση των δράσεων του υπουργείου  υποδηλώνει την πρωταρχική σημασία που η κυβέρνηση αποδίδει στην ανάκαμψη της οικονομίας», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς. Οι « πάντες αναγνωρίζουν την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε την πρωτόγνωρη ύφεση και την ανεργία, κυρίως των νέων», πρόσθεσε και μίλησε για το στοίχημα των διαρθρωτικών αλλαγών και της προσέλκυσης επενδύσεων.

«Το στοίχημα είναι να αξιοποιήσουμε το κλίμα και τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές για να προσελκύσουμε επενδύσεις. Αυτό θα το κάνουμε με συγκεκριμένα “χρονο-στοχοδιαγράμματα”, όχι με ευχές και δημόσιες σχέσεις, αλλά με συγκεκριμένα βήματα» επισήμανε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε ότι οι επενδύσεις απαιτούν ρευστότητα, η οποία θα προέλθει από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την επιστροφή των καταθέσεων και από πρωτοβουλίες όπως είναι το ΕΤΕΑΝ και τα προγράμματα της ΕΤΕπ».

Οι προσπάθειες για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας συνεχίζονται με έντονους ρυθμούς είπε ο κ. Σαμαράς. «’Εγιναν αλλαγές αλλά συνεχίζονται για να γίνει πιο ανταγωνιστική η οικονομία. Το κράτος θα συμβάλει στην αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας και των αποκρατικοποιήσεων», κατέληξε .