“Δεν υπάρχει πολιτική βούληση για απεγκλωβισμό από την Τρόικα”

Οι σημερινές δηλώσεις του Γιώργου Λιλλήκα για το μνημόνιο

Η Κυβέρνηση εγκληματεί στο ζήτημα του Μνημονίου. Προκειμένου να εκβιάσει τους βουλευτές και τα κόμματα να επικυρώσουν το Μνημόνιο, τη Δανειακή Σύμβαση και τους αλλοπρόσαλλους χειρισμούς της, δηλώνει πως δεν διαθέτει πλάνο Β`, στην περίπτωση απόρριψης των Νομοσχεδίων από τη Βουλή.

Παραδέχεται στην ουσία, πως δεν μελέτησε άλλες εναλλακτικές λύσεις ως όφειλε, για να μπορεί να επιλέξει την καλύτερη για τον τόπο επιλογή. Αυτό αποδεικνύει πως όποιες και όσες εναλλακτικές προτάσεις κι αν της υποβληθούν, αυτή θα παραμείνει δογματικά δεσμευμένη και εγκλωβισμένη στη χειρότερη λύση, αυτή του Μνημονίου που θα οδηγήσει την Κύπρο στην οικονομική καταστροφή και στην Κοινωνική Εξαθλίωση.

Οι ευθύνες μεταφέρονται στους ώμους των Βουλευτών. Από τη δική τους απόφαση εξαρτάται το μέλλον του τόπου. Οι βουλευτές οφείλουν να μελετήσουν σε βάθος τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις του Μνημονίου, πριν το επικυρώσουν. Οφείλουν, ακόμη, να μελετήσουν άλλες εναλλακτικές λύσεις και να τις συγκρίνουν με το Μνημόνιο για να είναι σε θέση να επιλέξουν την πιο συμφέρουσα λύση για τον τόπο.

Ας μην κρυφτούν πίσω από το παραπλανητικό σύνθημα «όποιος έχει άλλες λύσεις να τις καταθέσει». Αυτούς εξέλεξε ο λαός για να τον εκπροσωπούν και αυτοί οφείλουν να μελετήσουν και να διαμορφώσουν εναλλακτικές λύσεις, αφού δεν το πράττει η Κυβέρνηση. Ας μην περιμένουν τη δική του δουλειά να την κάνουν άλλοι.

Όσο για επιχείρημα ότι «δεν έχουμε χρόνο για άλλες λύσεις γιατί πάμε σε στάση πληρωμών», το ακούμε από το περασμένο καλοκαίρι. Είναι με αυτόν τον εκβιασμό που απορρίφθηκαν χωρίς συζήτηση, προτάσεις που αν υιοθετούντο τότε, σήμερα θα είχαμε απτά αποτελέσματα. Και δεν θα βρισκόμαστε σ` αυτήν την τραγική κατάσταση.

Αυτό που λείπει είναι η πολιτική βούληση για απεγκλωβισμό από την αποικιοκρατία της Τρόικας.