Δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την υγεία του Μαντέλα, διαβεβαιώνει η κυβέρνηση στη Νότια Αφρική

Το  ανακοινωθέν του ιδρύματος Μαντέλα, είναι λιτό. Ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, 94 ετών, ο οποίος νοσηλεύεται από το Σάββατο σε νοσοκομείο του Γιοχάνεσμπουργκ, «δεν βρίσκεται σε κίνδυνο και η πνευματική του κατάσταση είναι καλή».

Ο τιμημένος με το Νόμπελ Ειρήνης , πρόεδρος Μαντέλα, εισήχθη στο νοσοκομείο για εξετάσεις, αλλά η ακριβής αιτία δεν έχει ανακοινωθεί. Μόνο ότι η υγεία του παρουσίασε μία ελαφρά επιδείνωση και η νοσηλεία του ήταν αναγκαία για προληπτικούς λόγους.

Εξεδόθη μόνο η λιτή ανακοίνωση του Ιδρύματός του, καθώς το νοσοκομείο Milpark, έχει την πολιτική να μην εκδίδει ανακοινωθέντα για τους ασθενείς του.

Ότι η κατάσταση της υγείας του δεν είναι ανησυχητική, διαβεβαίωσε και το νοτιοαφρικανικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο έχει την αρμοδιότητα να ανακοινώνει πληροφορίες για την υγεία των πρώην αρχηγών του κράτους.

«Ο πρόεδρος Μαντέλα βρίσκεται σε καλή διάθεση, ο πρόεδρος Μαντέλα αισθάνεται άνετα, ο πρόεδρος Μαντέλα πάει καλά και δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος γι’ αυτόν στο στάδιο αυτό», δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Σονουάμπο Μπανάνγκα, εκπρόσωπος του υπουργείου.

Στο πλευρό του μεγάλου αγωνιστή κατά του απαρτχάιντ βρίσκονται η σύζυγος και μέλη της οικογένειάς του.