Δεν υλοποιήθηκε η δέσμευση του Προέδρου για Μέγαρο Πολιτισμού Κύπρου

Αν και ο Πρόεδρος Χριστόφιας είχε δεσμευθεί πως θα στήριζε τον πολιτισμό και πως επί θητείας του κανένα έργο πολιτισμού δεν θα ακυρωνόταν, τελικά ένα πολύ μεγάλο έργο πολιτισμού, ακυρώθηκε επί θητείας του και πρόκειται για το Μέγαρο Πολιτισμού της Κύπρου.

Όπως αναφέρει η Κίνηση Πολιτών ”Urban Cyprus Society”: “Το Μέγαρο Πολιτισμού που χρειαζόταν μόλις το ποσό των 4,5 εκατομμυρίων από τα 7 δισεκατομμύρια του ετήσιου προϋπολογισμού τροχοδρομήθηκε ως ύψιστο πολιτιστικό έργο για την Κύπρο μας, ένα έργο του οποίου οι στόχοι, οι σκοποί και η αναγκαιότητα του έχει τεκμηριωθεί με πάμπολλες μελέτες βιωσιμότητας με την απαραίτητη διαφάνεια στην στελέχωση και διαχείριση του, με λίγα λόγια το πρώτο μεγάλο έργο για τον πολιτισμό είχε ελάχιστο κόστος από τον προϋπολογισμό και κατά τις κρίσιμες για την οικονομία χρονιές 2013, 2014, και 2015, οι ταμειακές εισροές για το κράτος από τα ευρωπαϊκά ταμεία θα υπερκαλύπτουν τις εκροές της κρατικής χορηγίας, δηλαδή δεν θα επιβαρυνόταν ο κρατικός προϋπολογισμός”.

Επιπλέον η Κίνηση τονίζει πως: “Κατά την κατασκευή του έργου θα εργάζονταν 1500 άτομα (1500 οικογένειες) σε μια δύσκολη περίοδο. Επισημαίνεται ότι η ακύρωσή του κόστίσεστον φορολογούμενο 15εκ+ για μελέτες, αρκετά εκ. για μισθούς και αν ποτέ αποφασιστεί να γίνει το έργο το κόστος του θα είναι αρκετά μεγαλύτερο, αποτρεπτικό και μη επιχορηγούμενο, όπως έγινε και με την νέα βουλή, το νέο μουσείο και άλλα τόσα”.