Δεν θα υπάρξουν λεφτά για κοινωνική σύνταξη αν δεν τη στοχεύσουμε

H Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις γύρω από το θέμα, διαμήνυσε ότι αν δεν στοχεύσουμε την κοινωνική σύνταξη σημαίνει ότι θα έρθουμε σε κάποιο μήνα του έτους 2014, που δεν θα υπάρχουν λεφτά να δώσουμε κοινωνική σύνταξη.

Σε δηλώσεις στην πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού (ΣΚΕ) Συμπλέγματος Κούρη-Ξυλούρικου, η κ.Αιμιλιανίδου τόνισε πως, από τη στιγμή που υπάρχει μείωση στον προϋπολογισμό κατά 10 εκατομμύρια “εμείς ως Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων πρέπει να βρούμε τους τρόπους ώστε κανένας να μην αδικηθεί που χρειάζεται πραγματικά να παίρνει κοινωνική σύνταξη, αλλά ταυτόχρονα, κάποιοι οι οποίοι δεν πρέπει να παίρνουν, γιατί πραγματικά δεν την έχουν ανάγκη, να μην παίρνουν αυτή τη σύνταξη”.

Επανέλαβε δε πως χρειάζεται συλλογική προσπάθεια με όλους τους κοινωνικούς εταίρους, ώστε να βρεθεί ο καλύτερος τρόπος να στοχευτεί η κοινωνική σύνταξη και διευκρίνισε πως δεν έχει τεθεί κανένα ποσό ως οροφή, “απλώς έγινε μια εισήγηση από τους τεχνοκράτες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και είμαστε ανοικτοί ώστε να έχουμε προτάσεις από όλους για να μπορέσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να μην αδικηθεί κανένας”.

“Αν δεν στοχεύσουμε τη σύνταξη σημαίνει ότι θα έρθουμε σε κάποιο μήνα του έτους 2014, που δεν θα υπάρχουν λεφτά να δώσουμε κοινωνική σύνταξη”, υπέδειξε η Υπουργός Εργασίας.

Μιλώντας εξάλλου στην εκδήλωση του ΣΚΕ Συμπλέγματος Κούρη-Ξυλούρικου, η Ζέτα Αιμιλιανίδου ανέφερε πως, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, οι Κύπριοι απέδειξαν πόσο ο ένας νοιάζεται για τον άλλο και εξέφρασε τη βεβαιότητα της πως θα μπορέσουμε ενώμενοι να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να έρθουν καλύτερες μέρες.

Αφού συνεχάρηκε το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό του ΣΚΕ, η κ.Αιμιλιανίδου τους κάλεσε να συνεχίσουν το “θεάρεστο έργο που επιτελούν” και διαβεβαίωσε ότι “το Υπουργείο και η Κυβέρνηση Αναστασιάδη θα είναι δίπλα σας και θα σας βοηθήσει όπως μπορεί”.