Δεν διακόπτεται η μεταφορά των εθνοφρουρών με λεωφορεία στα στρατόπεδα

Ο Υπουργός Αμυνας Φώτης Φωτίου δήλωσε σήμερα ότι δεν πρόκειται να διακοπεί η μεταφορά των εθνοφρουρών από και προς τα στρατόπεδα με λεωφορεία, ειδικά όπως ανέφερε αυτές τις δύσκολες οικονομικά ώρες που περνά η Κύπρος και η πλειοψηφία των στρατιωτών έχουν ανάγκη από στήριξη.

Σε δηλώσεις στο περιθώριο της ετήσιας συνεστίασης του Συνδέσμου Γιαλουσιτών στην Αραδίππου, ο Υπουργός Αμυνας ερωτήθηκε κατά πόσον θα γίνει τροποποίηση της νομοθεσίας για το θέμα της μεταφοράς από και προς τα στρατόπεδα των εθνοφρουρών ύστερα από το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την Αναθεωρητική Αρχή Αδειών.

«Πρέπει να γίνει αυτή η τροποποίηση και είναι σε μια διαδικασία τώρα και το Υπουργείο Συγκοινωνιών με την Επιτροπή Συγκοινωνιών της Βουλής», είπε και πρόσθεσε πως «αυτή η τροποποίηση πρέπει να γίνει το συντομότερο».

Για το Υπουργείο Αμυνας, σημείωσε, «ασφαλώς και προκύπτει ένα θέμα αυτή τη στιγμή, όμως προσπαθούμε μέσα από νόμιμες διαδικασίες να το επιλύσουμε ώστε να μην προκύψει πρόβλημα στη διακίνηση των εθνοφρουρών μας”. Αυτός, συμπλήρωσε, “είναι ο στόχος και έχουμε μπροστά μας πέντε εβδομάδες για να λύσουμε το θέμα και είμαι σίγουρος ότι οι εθνοφρουροί μας δεν θα μείνουν χωρίς λεωφορεία» σημείωσε.

Ερωτηθείς κατά πόσον χρειάζεται να γίνει περικοπή χρημάτων από το κονδύλι που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά με λεωφορεία από και προς τα στρατόπεδα των στελεχών της Εθνικής Φρουράς, ο κ. Φωτίου είπε πως «το θέμα δεν είναι τα χρήματα”. Στον προϋπολογισμό, σημείωσε, υπάρχει το αντίστοιχο ποσό που χρειάζεται, δεν είναι θέμα χρημάτων ή κονδυλίων.

“Εδώ πρόκειται για το γνωστό πρόβλημα που έχει να κάνει με το συγκεκριμένο νόμο», είπε και πρόσθεσε πως «μέχρι να επιλυθεί το συγκεκριμένο θέμα εμείς παίρνουμε όλα τα μέτρα ώστε να μην δημιουργηθεί κανένα, μα κανένα, πρόβλημα στη διακίνηση των εθνοφρουρών μας ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες οικονομικές ώρες που περνά ο τόπος μας και η πλειοψηφία αυτών των παιδιών έχουν ανάγκη αυτή τη στήριξη».

Εξήγησε απαντώντας σε ερώτηση εάν δεν θα διακοπεί τελικά η μετακίνηση των εθνοφρουρών από και προς τα στρατόπεδα με λεωφορεία, «αυτή είναι η προσπάθεια που γίνεται».