Δεν δέχθηκε πρόταση για συμμετοχή Τσελεπή στη διαπραγματευτική ομάδα

Δεν έχει δεχθεί πρόταση για συμμετοχή του Τουμάζου Τσελεπή στη διαπραγματευτική ομάδα για το Κυπριακό, ξεκαθαρίζει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, αναφέροντας, παράλληλα, πως ούτε ο κ. Τσελεπής έχει δεχθεί μια τέτοια πρόταση.

Ενδιαφέροντα δημοσιεύματα, όπως είπε ο κ. Κυπριανού, υπάρχουν πολλά, όμως, πρόσθεσε, εκείνο που έχει περισσότερη σημασία είναι οι επίσημες συζητήσεις που γίνονται μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και των πολιτικών κομμάτων.

Παράλληλα, ο κ. Κυπριανού ξεκαθάρισε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τον ενημέρωσε ότι στη Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου στις 14 Ιουνίου θα θέσει τις προτάσεις του, τις οποίες θα δώσει στα κόμματα εκ των προτέρων για μελέτη, σε ό,τι αφορά τη σύσταση αυτών των ομάδων αλλά και σε άλλα διαδικαστικά ζητήματα. Συνεπώς, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ συνέστησε υπομονή για να δούμε, όπως είπε, πώς θα εξελιχθούν τα ζητήματα αυτά.

Ερωτηθείς κατά πόσον το ΑΚΕΛ θα ήταν θετικό να έχει συμμετοχή στη διαπραγματευτική ομάδα για το Κυπριακό, ο κ. Κυπριανού είπε ότι εκείνο που έχει περισσότερη σημασία είναι να συζητηθεί κατά την Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου, το θέμα της βάσης και των αρχών, πάνω στις οποίες θα επιχειρήσει η δική μας πλευρά να ξεκινήσει η νέα πρωτοβουλία στο Κυπριακό.

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να ξεκινούμε πρωτοβουλίες και να μην καταλήγουν πουθενά. Είναι σημαντικό να διαμορφώσουμε τέτοια δεδομένα, τα οποία θα εξασφαλίζουν ότι τουλάχιστον, θα είναι περισσότερες οι πιθανότητες επιτυχίας. Θέλουμε, λοιπόν, εμείς τουλάχιστον να συζητήσουμε το πολιτικό πλαίσιο στη βάση του οποίου θα επιδιωχθεί η νέα πρωτοβουλία στο Κυπριακό και μέσα σε αυτά τα πλαίσια, εφόσον υπάρχει συναντίληψη, εμείς είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις προσπάθειες, τις οποίες θα καταβάλει», είπε.

«Θα κατατεθεί μπροστά μας μια πρόταση. Τι στοιχεία θα περιλαμβάνει, ας τα κρίνουμε με βάση το περιεχόμενο τους και όχι αν εντάσσονται σε προηγούμενα ή τα οποιαδήποτε άλλα σχέδια για το Κυπριακό. Νομίζω ότι θα ήταν λάθος, τώρα να ξεκινήσουμε αυτή την πρόταση εδώ. Την κάθε πρόταση που θα κατατίθεται θα πρέπει να την κρίνουμε με το δικό της το περιεχόμενο», κατέληξε.