Δεκάδες διαδηλωτές υπέρ του Αλεξέι Ναβάλνι συνελήφθησαν

Περίπου 15 διαδηλωτές που επιχείρησαν να διαμαρτυρηθούν μπροστά από το Κρεμλίνο εκφράζοντας την υποστήριξή τους στον καταδικασθέντα αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι συνελήφθησαν σήμερα, καθώς η πλατεία στην οποία συγκεντρώθηκαν ήταν κλειστή για το κοινό.

Η πλατεία Μανέζ, σε πολύ μικρή απόσταση από το Κρεμλίνο, που είχαν ορίσει ως σημείο συνάντησης -στις 18:00 ώρα Ελλάδας- οι υποστηρικτές του Ναβάλνι, ήταν κλειστή «λόγω έργων», όπως και η Κόκκινη Πλατεία και ο Κήπος του Αλεξάνδρου, που γειτνιάζουν με αυτήν.

Πολλές χιλιάδες κόσμου είχε συγκεντρωθεί κοντά σε εκείνα τα σημεία, φωνάζοντας «Ελευθερία» μετά την καταδίκη του Ναβάλνι σε πενταετή καταναγκαστικά έργα, μία απόφαση που η αντιπολίτευση χαρακτήρισε ως «πολιτικά υποκινούμενη» και ως προσπάθεια «πολιτικής καταστολής».

Πολλές προσωπικότητες της αντιπολίτευσης, μεταξύ τους και ο ηγέτης του κόμματος Γιάμπλακο Σεργκέι Μιτρόχιν και ο συγγραφέας Μπαρίς Ακούνιν είχαν ανακοινώσει πως θα παραβρεθούν στην κινητοποίηση.

Η διαδήλωση είχε απαγορευθεί από τις αρχές και η δημαρχία είχε προειδοποιήσει από σήμερα το πρωί πως οι συμμετέχοντες ενδέχεται να διωχθούν ποινικά.