Δείτε πόσο νερό πρέπει να πίνετε ανάλογα το βάρος σας

Είναι γνωστό ότι το νερό είναι το κύριο συστατικό που συντηρεί το σώμα μας και συμβάλλει σχεδόν όσο τίποτε άλλο στην διατήρηση της γενικότερης καλής υγείας.

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν μερικοί άνθρωποι είναι ότι πιστεύουν πως μπορούν να αντικαταστήσουν το νερό με άλλα ποτά και έτσι δεν πίνουν όσο νερό πραγματικά χρειάζονται.
Αλλά το πόσο νερό χρειάζεται οργανισμός σας εξαρτάται από το σωματικό σας βάρος.

Αν θέλετε να ξέρετε πόσο νερό χρειάζεται να πίνετε οπωσδήποτε καθημερινά ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές…

36 κιλά – 1,1 λίτρα
45 κιλά – 1,4 λίτρα
54 κιλά – 1,7 λίτρα
63 κιλά – 2 λίτρα
72 κιλά – 2,3 λίτρα
81 κιλά – 2,6 λίτρα
90 κιλά – 2,9 λίτρα
99 κιλά – 3,2 λίτρα
108 κιλά – 3,5 λίτρα

Δείτε ποια είναι τα 9 θαύματα που κάνει το νερό στον οργανισμό σας:

1. Το νερό ενεργοποιεί το μεταβολισμό

Προσπαθείτε να χάσετε βάρος; Το νερό ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και βοηθά να αισθάνεστε πλήρεις. Αντικαταστήστε τις θερμίδες των ποτών με νερό και πιείτε ένα ποτήρι πριν τα γεύματά σας. Πίνοντας περισσότερο νερό βοηθάτε τον μεταβολισμό σας να ενισχυθεί, ειδικά αν το νερό είναι παγωμένο. Το σώμα σας πρέπει να εργαστεί για να ζεστάνει το νερό και αυτή η διαδικασία καίει περισσότερες θερμίδες.

2. Θεραπεύει τους πονοκεφάλους

Ένα άλλο σύμπτωμα της αφυδάτωσης είναι οι πονοκέφαλοι. Στην πραγματικότητα, συχνά όταν έχετε πονοκέφαλο, είναι απλά επειδή δεν έχετε πιει αρκετό νερό. Φυσικά, τα αίτια που τον προκαλούν είναι πολλά, αλλά η αφυδάτωση είναι από τα πιο συνηθισμένα.

3. Το νερό μειώνει το άγχος
Περίπου 70%-80% του εγκεφαλικού ιστού είναι νερό. Εάν είστε αφυδατωμένοι στο σώμα σας, είναι αφυδατωμένο και το μυαλό σας. Εάν αισθάνεστε δίψα, είστε ήδη λίγο αφυδατωμένοι. Για να κρατήσετε τα επίπεδα του άγχους χαμηλά, κρατήστε ένα ποτήρι νερό στο γραφείο σας ή μεταφέρετε ένα μπουκάλι νερό μαζί σας όπου πάτε και πίνετε τακτικά γουλιές.

4. Το νερό χτίζει τους μύες
Το πόσιμο νερό βοηθά στην πρόληψη των μυϊκών κραμπών και λιπαίνει τις αρθρώσεις του σώματος. Οταν είστε καλά ενυδατωμένοι, μπορείτε να γυμναστείτε πιο πολύ και πιο δυνατά χωρίς να βρείτε… τοίχο.

5. Το νερό θρέφει το δέρμα σας
Οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες γίνονται πιο βαθιές όταν είστε αφυδατωμένοι. Το νερό είναι η κρέμα ομορφιάς της φύσης. Το πόσιμο νερό ενυδατώνει τα κύτταρα του δέρματος και τα γεμίζει κάνοντας το πρόσωπό σας να φαίνεται νεότερο. Επίσης, ξεπλένει τις ακαθαρσίες και βελτιώνει την κυκλοφορία και τη ροή του αίματος, βοηθώντας το δέρμα να έχει λάμψη.

6. Το νερό βοηθάει την πέψη
Το νερό μαζί με τις φυτικές ίνες είναι πολύ σημαντικό για την καλή πέψη. Βοηθά να διαλυθούν τα σωματίδια των αποβλήτων και τα περνά ομαλά μέσω της πεπτικής οδού. Αν είστε αφυδατωμένοι, το σώμα σας απορροφά όλο το νερό, αφήνοντας το παχύ έντερο ξηρό και καθιστώντας πιο δύσκολο να περάσουν τα απόβλητα.

7. Το νερό μειώνει τις πέτρες στα νεφρά
Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια ολοένα και αυξάνεται το φαινόμενο της πέτρας στα νεφρά. Ενας από τους λόγους θα μπορούσε να είναι πως οι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών, δεν πίνουν αρκετό νερό σε καθημερινή βάση. Το νερό αραιώνει τα άλατα και τα μέταλλα στα ούρα σας που αποτελούν τους στερεούς κρυστάλλους που είναι γνωστοί ως πέτρες στα νεφρά. Οι πέτρες στα νεφρά δεν μπορούν να σχηματιστούν σε αραιά ούρα κι έτσι πίνοντας άφθονο νερό μειώνετε σημαντικά τον κίνδυνο δημιουργίας πέτρας.

8. Το νερό αυξάνει την ενέργειά σας
Εάν αισθάνεστε στραγγισμένοι και εξαντλημένοι, μπορείτε να πάρετε τα πάνω σας με ένα ποτήρι νερό. Η αφυδάτωση σας κάνει να αισθάνεστε κουρασμένοι. Η σωστή ποσότητα νερού θα βοηθήσει την καρδιά σας να αντλήσει το αίμα πιο αποτελεσματικά. Και το νερό μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μεταφορά οξυγόνου στο αίμα σας και στη μεταφορά άλλων απαραίτητων θρεπτικών συστατικών στα κύτταρά σας.

9. Απομακρύνει το κίνδυνο τύπων καρκίνου

Έχει ανακαλυφθεί ότι το νερό μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου κατά 45%. Επίσης, πίνοντας μεγάλη ποσότητα νερού μπορεί να μειωθεί ο κίνδυνος καρκίνου της ουροδόχου κύστης κατά 50% και, ενδεχομένως, ο κίνδυνος του καρκίνου του στήθους.