Δίνει 160 χιλιάδες λίρες για να παίξει τένις με τον Βρετανό πρωθυπουργό

Η σύζυγος Ρώσου πρώην υπουργού είναι διατεθειμένη να πληρώσει το ποσό των 160 χιλιάδων λιρών, σαν δωρεά στο Συντηρητικό κόμμα της Βρετανίας, για να παίξει ένα παιχνίδι τένις με τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και το δήμαρχο του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον.

Η Λιούμποφ Τσερνούκιν, σύζυγος του Βλαντιμίρ Τσερνούκιν, ο οποίος διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, υπό τον Βλαντιμίρ Πούτιν, κέρδισε σε δημοπρασία, η οποία διεξήχθη σε χορό που διοργάνωσε το Συντηρητικό κόμμα την Τετάρτη, για την οικονομική ενίσχυσή του.

Τόσο ο κ. Κάμερον, όσο και ο κ. Τζόνσον είναι φίλοι του αθλήματος και ο φωτογραφικός φακός τους έχει απαθανατίσει να παίζουν τένις, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που η Λιούμποφ Τσερνούκιν κάνει δωρεά υπέρ του κόμματος των Συντηρητικών.

Πέρα από τον αγώνα τένις, δημοπρατήθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα μπουκάλι σαμπάνια με την υπογραφή της πρωθυπουργού – την περίοδο 1979-1990 – Μάργκαρετ Θάτσερ αντί 45 χιλιάδων λιρών, αλλά και ένα βάζο με μέλι, παραγωγής του υφυπουργού Εξωτερικών και μελισσοκόμου Χιούγκο Σουάιρ, αντί 15 χιλιάδων λιρών.

Στην ετήσια εκδήλωση παρευρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος του υπουργικού συμβουλίου, ενώ εκτιμάται ότι στη δημοπρασία συγκεντρώθηκε το ποσό των 500 χιλιάδων λιρών, που θα μπει στα ταμεία του κόμματος.

Πάντως, τις αντιδράσεις του Εργατικού Κόμματος προκάλεσε το γεγονός ότι οι Συντηρητικοί δεν δημοσίευσαν τον κατάλογο όσων έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση.

Οι Εργατικοί κατηγορούν τους Συντηρητικούς για τις «υπόγειες» συναλλαγές που φαίνεται να έχουν με πλούσιους επιχειρηματίες, οι οποίοι καλύπτουν έξοδα του κόμματος με δωρεές.