Δίκη Μαρί: Ο συνταγματάρχης Γεωργιάδης παρουσίαζε ως διαχειρίσιμη την κατάσταση, υποστήριξε μάρτυρας

“Μα  δεν μας έχετε εμπιστοσύνη;  Ξέρουμε τη δουλειά μας”!!

Με τον οργισμένο αυτό τρόπο απαντούσε ο συνταγματάρχης Γιώργος Γεωργιάδης στις αμφιβολίες και το φόβο που επικρατούσαν για το κατά πόσο ήταν επικίνδυνο το φορτίο στη ναυτική βάση του Μαρί.

Η έκρηξη του συνταγματάρχη έγινε σε σύσκεψη στο γραφείο του υπουργού Άμυνας Κώστα Παπακώστα τον Ιούλιο του 2011, κατέθεσε ο Γενικός Διευθυντής του υπουργείου Άμυνας Χρίστος Μαληκκίδης. Ήταν τότε που ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωνε ότι η πυρίτιδα δεν εκρήγνυται, παρά μόνο αναφλέγεται, στις επίμονες ερωτήσεις του υπουργού Άμυνας, ο οποίος φαινόταν αν ανησυχεί πολύ. Η κατάσταση φαινόταν σοβαρή, είπε ο μάρτυρας, «αλλά δεν κατάλαβα ότι ο κίνδυνος ήταν άμεσος». Και αυτό γιατί ο κ. Γεωργιάδης είχε εισηγηθεί την κατασκευή στεγάστρου ή την καταστροφή της πυρίτιδας, που θα χρειάζονταν χρόνο για να πραγματοποιηθούν. Άρα, η κατάσταση παρουσιαζόταν ως διαχειρίσιμη.

Ως προς την αποστολή δειγμάτων από την πυρίτιδα για έλεγχο στην ΕΒΟ ΠΥΡΚΑΛ, που δεν έγινε ποτέ, ο κ. Μαληκκίδης είπε ότι  «η υλοποίηση της απόφασης ήταν αρμοδιότητα του ΓΕΕΦ που έκανε όλες τις διευθετήσεις.  Ωστόσο, η ΕΒΟ ΠΥΡΚΑΛ ενημέρωσε στη συνέχεια το Υπουργείο Άμυνας ότι η πυρίτιδα δεν μπορούσε να αποσταλεί επειδή χρειαζόταν άδεια εισαγωγής».

Check Also

Πάφος: Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα μετά από τροχαίο…

Τροχαίο ατύχημα με δύο οχήματα σημειώθηκε χθες το απόγευμα στην Πάφο. Σύμφωνα με την αστυνομία …

Το διακύβευμα των προεδρικών εκλογών

Τις προάλλες σαν έπινα τον πρωινό καφέ μου – και εν όψει αποφάσεων της συλλογικότητας …