Δίκη Μαρί:Έπραξα όσα όφειλα, κατέθεσε ο Κ. Παπακώστας

Ο δρόμος της παραίτησης ήταν η μόνη επιλογή προς τιμή των θυμάτων της φονικής έκρηξης στο Μαρί. Αυτός ήταν ο επίλογος της κατάθεσης του πρώην υπουργού Άμυνας Κώστα Παπακώστα, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Ήταν, τόνισε, παραίτηση ευθιξίας και όχι ενοχής, καθώς, όπως υποστήριξε, έπραξε όσα όφειλε ως αρμόδιος υπουργός και με δεδομένο ότι από την αρχή ήταν αντίθετος με την κράτηση και εκφόρτωση του φορτίου στην Κύπρο και ότι έξι ημέρες πριν από την τραγωδία ζήτησε να μετακινηθούν τα εμπορευματοκιβώτια, χωρίς όμως να εισακουσθεί από το ΓΕΕΦ.

Τα στοιχεία αυτά,  πρόσθεσε ο κ. Παπακώστας, διαφαίνονται και στην έκθεση γεγονότων που είχε παραδώσει ο ίδιος στην αστυνομία. Ευθύνες καταλόγισε στον συνταγματάρχη Γιώργο Γεωργιάδη, το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο είπε χειριζόταν το θέμα ,και την ΕΦ,  που συναίνεσε στην κράτηση του φορτίου στη ναυτική βάση, μετά από οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Check Also

Κ.Ε: Ουδέποτε επιτράπηκε η παρακολούθηση πολιτικών προσώπων ή δημοσιογράφων

Ουδέποτε επιτράπηκε η παρακολούθηση πολιτικών προσώπων ή δημοσιογράφων, τόνισε σε γραπτή  δήλωσή του ο Κυβερνητικός  Εκπροσώπος, …

ΑΚΕΛ: Επιτείνονται οι υποψίες για το ρόλο της κυβέρνησης στην υπόθεση των παρακολουθήσεων

Αντιδράσεις εγείρονται για το πολύκροτο θέμα των παρακολούθησεων ,με το ΑΚΕΛ να αναφέρει σε ανακοίνωση …