Δήμαρχος πόλης του Λιβάνου νεκρός μετά από ανταλλαγή ομήρων

‘Ενοπλοι πυροβόλησαν τον δήμαρχο μιας πόλης στον Λίβανο και σκότωσαν δύο από τους ανθρώπους που τον συνόδευαν μερικές μόλις ώρες αφότου επέβλεψε την ανταλλαγή ομήρων με μια αντίπαλη κοινότητα, σε μια περιοχή που βυθίζεται όλο και περισσότερο στις διαθρησκευτικές διαιρέσεις, δήλωσαν σήμερα πηγές ασφαλείας.

Ο δήμαρχος Αλι Χουτζέιρι, σουνίτης από την πόλη Αρσαλ, πυροβολήθηκε στην πόλη Λάμπουεχ, όπου πλειοψηφούν οι σιίτες, καθώς επέστρεφε από την ανταλλαγή ομήρων με μια αντίπαλη σιιτική κοινότητα. Οι πηγές είπαν πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε από κατοίκους της περιοχής, αλλά δεν επεκτάθηκαν.

Η περιοχή της Κοιλάδας Μπεκάα, όπου συνέβη η επίθεση, κατοικείται από μικτό θρησκευτικά πληθυσμό. Μερικές περιοχές ελέγχονται από τη σιιτική μαχητική οργάνωση Χεζμπολάχ η οποία βοηθά τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ να συντρίψει την εξέγερση. ‘Αλλες περιοχές, όπως η κρσαλ, είναι σουνιτικές και κάτοικοι προσφέρουν καταφύγιο στους σύρους μαχητές που στην πλειονότητά τους είναι σουνίτες.

Οι όμηροι κρατούνταν σε αντίποινα για ένα περιστατικό τον Ιούνιο κατά το οποίο τέσσερις κάτοικοι του Λάμπουεχ είχαν σκοτωθεί από αντίπαλους μαχητές, δήλωσαν οι πηγές.