Δήλωση Ομπάμα για τον θάνατο του Prince

Νεκρός Prince – Θρήνος στη παγκόσμια μουσική σκηνή

Με συγκινητικά λόγια αποχαιρέτησε τον Prince και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

«Σήμερα, ο κόσμος έχασε έναν είδωλο. Η Μισέλ και εγώ, μαζί με εκατομμύρια θαυμαστών, πενθούμε τον ξαφνικό θάνατο του Prince. Πολλοί λίγοι καλλιτέχνες επηρέασαν τον ήχο και την πορεία της μουσικής τόσο βαθιά ή άγγιξαν τόσους πολλούς ανθρώπους με το ταλέντο τους όσο ο Prince. Ως ένας από τους πιο προικισμένους και ταλαντούχους μουσικούς της εποχής μας, ο Prince τα έκανε όλα. Funk. R&B. Rock and roll. Ήταν ένας δεξιοτέχνης σολίστας, λαμπρός αρχηγός συγκροτήματος, καθώς και ένας σπουδαίος ερμηνευτής.

”Ενα ισχυρό πνεύμα υπερβαίνει όλους τους κανόνες”-είπε κάποτε ο Prince- και κανένα άλλο πνεύμα δεν ήταν πιο ισχυρό, πιο τολμηρό και πιο δημιουργικό από αυτόν. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την οικογένειά του, το συγκρότημά του, και όσους τον αγάπησαν».

Σε επίσημη ανακοίνωση του θανάτου του προχώρησε και ο εκπρόσωπος του τραγουδιστή.

«Με βαθιά θλίψη επιβεβαιώνω ότι ο θρυλικός ερμηνευτής, ”Prince”, Rogers Nelson, πέθανε στην κατοικία του στο Paisley Park, σήμερα το πρωί σε ηλικία 57 ετών. Δεν υπάρχουν περαιτέρω λεπτομέρειες ως προς την αιτία του θανάτου του αυτή τη στιγμή» κατέληξε.

121