Δήλωση Α.Νεοφύτου για το Κυπριακό

Με την ευκαιρία της πραγματοποίησης της 33ης Αντικατοχικής Πορείας Μόρφου, στην οποία και συμμετείχε, ο Πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου επιθυμεί να προβεί στην πιο κάτω δήλωση:

“Ο λαός μας ανέδειξε και σήμερα τους λόγους για τους οποίους μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι ως Έλληνες της Κύπρου. Την ώρα που οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης κορυφώνονται, οι Μορφίτες με την συμμετοχή τους στη σημερινή μαζική πορεία αποδεικνύουν ότι παραμένει άσβεστη η φλόγα της επιστροφής στην κατεχόμενη γη μας. Ότι η θέληση μας να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα να απαλλαγούμε από στρατούς κατοχής και να επανενώσουμε την πατρίδα μας δεν λυγίζει, αλλά αναγεννάται μέσα από τα προβλήματα.

Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, ο ωχαδελφισμός δεν μας ταιριάζει. Δεν είναι η ώρα για να γίνεται επένδυση στο φόβο. Έχουμε μπροστά μας την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τις γεωστρατηγικές δυνατότητες της Κύπρου μας και οφείλουμε να την αρπάξουμε με αισιοδοξία και πίστη στο δίκαιο του αγώνα μας.

Οι προτάσεις του προέδρου Αναστασιάδη μπορούν να αποτελέσουν μια αξιόπιστη βάση για να είναι αυτή τη φορά ο διάλογος ουσιαστικός και να τελεσφορήσει. Το Κυπριακό δεν μπορούμε να το λύσουμε από μόνοι μας. Χρειάζεται η έμπρακτη βούληση και ανάγκη της Τουρκίας. Είναι υποχρέωση μας δημιουργήσουμε συνθήκες που να πιέζουν την Τουρκία προς αυτή την κατεύθυνση.

Αυτή είναι η μέθοδος για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε και στην Μόρφου, στο πλαίσιο μιας επανενωμένης και ευημερούσας Κύπρου. Να ζήσουμε ξανά τις κορυφαίες παραδόσεις και τον πολιτισμό αυτού του μοναδικού κομματιού της πατρίδας μας.”