Δέσμευση Ν. Κουγιάλη για επιτυχία του αγροτικού προγράμματος ανάπτυξης

Με εκπροσώπους των αγροτικών οργανώσεων συναντήθηκε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης, κατά τη διάρκεια της οποίας καθορίστηκε το πλαίσιο συλλογικής δράσης, προς επίτευξη των στόχων για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα.

Ο κ. Κουγιάλης ανέφερε ότι συζητήθηκαν διάφορα θέματα, όπως το θέμα του χαλουμιού, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα επιμέρους επαγγέλματα των αγροτών, το θέμα του μητρώου των αγροτών, οι διαδικασίες που ακολουθούνται στο Υπουργείο Γεωργίας, καθώς και η προώθηση των διαφόρων αγροτικών προϊόντων.

«Εκείνο που έχει αποφασιστεί είναι το πλαίσιο με το οποίο θα εργαστούμε όλοι μαζί συλλογικά και υπεύθυνα, τόσο ο Υπουργός, όσο και οι λειτουργοί του Υπουργείου Γεωργίας, καθώς και οι αγροτικές οργανώσεις, ως μία ομάδα για να αντιμετωπίσουμε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο αγροτικός κόσμος» είπε ο Υπουργός Γεωργίας.

Ο κ. Κουγιάλης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι μέσα από αυτή τη συλλογική δουλειά, και με τη συμπαράσταση των οργανώσεων, «θα καταφέρουμε να δώσουμε αυτήν την ώθηση που χρειάζεται ο αγροτικός τομέας, να επανεκκινήσουμε την αγροτική οικονομία και να ανασυστήσουμε αυτόν τον κοινωνικό και οικονομικό ιστό, που θέλουμε να δημιουργήσουμε στην ύπαιθρο».

Καταλήγοντας ανέφερε ότι «η πόρτα του Υπουργού Γεωργίας θα είναι ανοικτή πάντοτε και για τις αγροτικές οργανώσεις και για άλλα επαγγελματικά σύνολα που αφορούν το Υπουργείο μου και δεσμεύομαι ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να πετύχουμε αυτό το πρόγραμμα της ανάπτυξης που έχουμε θέσει ως στόχο».

Στη συνάντηση με τον Υπουργό πήραν μέρος εκπρόσωποι των αγροτικών οργανώσεων Παναγροτικός, ΕΚΑ, ΠΕΚ, Νέα Αγροτική Κίνηση και Ευρωαγροτικός.