Δέσμευση Μητσοτάκη: «Όσα επιδόματα δίνονται θα εξακολουθούν να δίνονται»

Τη δέσμευση ότι «οσα επιδόματα δίνονται θα εξακολουθούν να δίνονται» έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Πέμπτης.

Αν και χαρακτήρισε τα επιδόματα «σωστό εργαλείο αντιμετώπισης της ακραίας φτώχειας» εντούτοις συμπλήρωσε ότι «δεν μπορεί μια χώρα και μια κοινωνία να στηρίζει την πολιτική κατά της φτώχειας στα επιδόματα» επικεντρώνοντας το πρόβλημα στους μακροχρόνιους ανέργους.

Διευκρίνισε, δε, μετά από ερώτηση από ακροάτρια κατά τη συνέντευξή του στον Real FM ότι «το επίδομα γέννησης θα συμπεριληφθεί στον προυπολογισμό του 2020».

Περιγράφοντας τα πρώτα νομοσχέδια που θα κατατεθούν αν οι πολίτες εμπιστευτούν τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 7ης Ιουλίου είπε ότι «θα ψηφιστούν εντός του καλοκαιριού» ενώ διευκρίνισε ότι «το πρώτο νομοσχέδιο θα αφορά τη λειτουργία του κράτους και μέσα σε αυτό θα περιλαμβάνεται μια ανεξάρτητη αρχή διαφάνειας ώστε να μην μπορεί ο κάθε κύριος Παπαγγελόπουλος να είναι και ελεγχόμενος και ελέγκτης.

Μετά θα ακολουθήσουν το φορολογικό νομοσχέδιο , παρεμβάσεις στην Παιδεία, εκλογικός νόμος και τον Οκτώβριο η ψήφιση του νέου προυπολογισμού με άμεση εφαρμογή από 1-1-2020.

«Το 2020 όλες οι επιχειρήσεις θα πληρώσουν μειωμένο φόρο και το 2020 οι πολίτες θα δουν μειωμένα ΕΝΦΙΑ» ενώ πρόσθεσε ότι «η μείωση των πλεονασμάτων είναι μη συζητήσιμη».

Εξήγγειλε, μάλιστα, ότι «εάν έχουμε δυνατότητα που πιστεύω ότι θα την έχουμε, από τον Σεπτέμβριο του 2019 στην εστίαση όλα τα προϊόντα θα επανέλθουν στο συντελεστή του 13%» για να προσθέσει ότι «θα είμαστε διπλά αυστηροί για όσους δεν κόβουν αποδείξεις».

Είπε, ακόμα, πως «έχουμε πει ότι θα ξαναδούμε το πλαίσιο των 120 δόσεων για να εντάσσονται περισσότερες επιχειρήσεις».

Σημείωσε, δε, ότι «εάν όσα λέγαμε ήταν λαϊκισμός οι πρώτοι που θα χτυπούσαν καμπανάκια θα ήταν οι αγορές» ενώ πρόσθεσε ότι «δεν ζητώ περίοδο χάριτος γιατί δεν έχω δικαίωμα να τον κάνω».

Δίνοντας στίγμα της κυβέρνησης του ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «θα έχει αρκετούς εξωκοινοβουλευτικούς κυρίως σε επίπεδο υφυπουργών με ανθρώπους από την αγορά και τις Βρυξέλλες και προφανώς έχουν γίνει συζητήσεις γιατί δεν αφήνει κανείς την τελευταία στιγμή την καριέρα του».

Σχολίαζοντας τα όσα είπε για τη φωτιά στο Μάτι ο Αλέξης Τσίπρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «ούτε παιδάκι της 6ης δημοτικού δεν λέει ως επιχείρημα ότι πέταξε πάνω από τη φωτιά και έφτασε το συντονιστικό με κλειστό το κινητό του».

«Ο χαρακτήρας του ανθρώπου φαίνεται στην ήττα» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης παραθέτοντας ότι «τον άκουσα την Τετάρτη να απευθύνεται στους ψηφοφόρους και να τους λέει “μην ψηφίσετε τον γιο του αποστάτη”. Το 1965 δεν υπήρχα ως ιδέα στον οικογενειακό προγραμματισμό. Όταν επιστρέφει στο 1965 δείχνει τον πραγματικό του εαυτό».