Δάκρυσε και πάλι ο Χριστόφιας…

Δάκρυα και πάλι κύλησαν από τα μάτια του Δημήτρη Χριστόφια, αυτή τη φορά όμως όχι για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η διαπραγμάτευση του Μνημονίου αλλά γιατί αναγκάζεται να αποχωριστεί- έπειτα από πέντε χρόνια -το Προεδρικό Μέγαρο και τους ανθρώπους του.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας, χθες το μεσημέρι παρέθεσε αποχαιρετιστήριο γεύμα στο προσωπικού του Προεδρικού Μεγάρου, το οποίο και ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες που του προσέφεραν τα χρόνια της παραμονής του σε αυτό.

Μιλώντας στους ανθρώπους του Προεδρικού Μεγάρου, ο Δημήτρης Χριστόφιας δεν άντεξε, όμως και συγκινήθηκε. Όπως μαθαίνουμε, ο απερχόμενος Πρόεδρος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει (ούτε και αυτή τη φορά) δάκρυα συγκίνησης, εδικά δε όταν αναφέρθηκε στους άνδρες της προεδρικής φρουράς που τον προστάτευσαν – όπως φέρεται να είπε – όταν πρόταξαν τα στήθη τους απέναντι στον Κυπριακό λαό, που διαδήλωνε έξω από Προεδρικό Μέγαρο, διαμαρτυρόμενος για την φονική έκρηξη στο Μαρί στις 11 Ιουλίου του 2011.

Για μια ακόμη φορά ο Δημήτρης Χριστόφιας κινούμενος επικοινωνιακά κατάφερε να ρίξει το πυροτέχνημά του. Από τι κινδύνευσε άραγε ο ίδιος και το Προεδρικό Μέγαρο; Από μία ήρεμη και ειρηνική διαδήλωση που έκανε ο αγανακτισμένος Κυπριακός λαός για να καταδικάσει τους ενόχους της 11ης Ιουλίου για τα τραγικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Μαρί;

Αύριο, Πέμπτη, ο Δημήτρης Χριστόφιας αποχωρεί από το Προεδρικό Μέγαρο και παραδίδει τη διακυβέρνηση της χώρας στο Νίκο Αναστασιάδη. Έξι Πρόεδροι έχουν περάσει από το Προεδρικό Μέγαρο μέχρι σήμερα αλλά τέτοια εντυπωσιακή αποχώρηση, πρώτη φορά θυμόμαστε …