Γ.Στουρνάρας: “Δεν τολμώ να βγω μόνος από το σπίτι μου”

Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Bild, εξομολογήθηκε πως ο ίδιος φοβάται να βγει μόνος από το σπίτι του.

Συγκεκριμένα δήλωσε: “Όποιος γίνεται στην Ελλάδα υπουργός Οικονομικών, γνωρίζει τι θα αντιμετωπίσει. Δεν φοβάμαι αυτή την στιγμή, αλλά είναι αλήθεια ότι τα μέτρα ασφαλείας μου αυξήθηκαν. Δεν τολμώ πλέον να βγω μόνος μου από την πόρτα του σπιτιού μου, δεν είναι πια δυνατόν να κάνω σπορ ή να βγω με φίλους”.

Επιπλέον απέρριψε το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης τονίζοντας πως: “Η Ελλάδα θα εξοφλήσει τα χρέη της.Δεν θα πουλήσουμε νησιά”, ωστόσο τάχθηκε υπερ ενός δεκαετούς προγράμματος που όπως σημείωσε: “Θα δίνει ώθηση τόσο στην χώρα όσο και στην Ευρώπη. Το υφιστάμενο πρόγραμμα είναι πολύ σκληρό, ωστόσο ότι δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή”.

Τέλος μίλησε και για τις υποδομές της Ελλάδας σε σχέση με τη φοροδιαφυγή: ” Εάν αναφέρεται κανείς στις υποδομές, δεν είμαστε ακόμη στο ίδιο επίπεδο με την Γερμανία, αλλά σημειώνουμε μεγάλα βήματα προόδου. Όλο και περισσότεροι διώκονται για φοροδιαφυγή, άνθρωποι πλούσιοι και με επιρροή οδηγούνται στην φυλακή”.