Γ.Περδίκης: Οι πανεπιστημιακοί να περιορίσουν τα προκλητικά επιδόματά τους

Δηλώσεις κ. Γιώργου Περδίκη στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Ο βουλευτής των Οικολόγων κ. Γιώργος Περδίκης συμμετείχε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου η οποία εξέτασε το θέμα που αφορούσε τα επιδόματα που καταβάλλονται καταχρηστικά σε όλους τους καθηγητές και αναπληρωτές καθηγητές του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο κ. Περδίκης σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίασης της Επιτροπής Ελέγχου, δήλωσε ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια για να γίνει πιο στοχευμένη η μισθοδοσία των καθηγητών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Οι ακαδημαϊκοί, ανάφερε, παρουσιάζονται ωσάν να είναι σε πλήρη αντιδιαστολή με ότι συμβαίνει σήμερα με την υπόλοιπη κοινωνία. Παρουσιάζονται ως να θέλουν να διατηρήσουν τα λεγόμενα κεκτημένα μισθολογικά τους δικαιώματα. Αυτό αποτελεί μία πρόκληση προς τον κάθε Κύπριο που έχει υποστεί θυσίες για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Είναι, πρόσθεσε, ιδιαίτερα ανησυχητικό εάν αυτοί είναι οι δάσκαλοι των παιδιών μας και εάν αυτό που παρουσιάζουν και διδάσκουν στα παιδιά μας είναι να βλέπουν πρώτα από όλα και πάνω απ´ όλους, τον εαυτό τους.

Ο βουλευτής των Οικολόγων κάλεσε το ίδιο το πανεπιστήμιο να περιορίσει τις μισθολογικές του δαπάνες που είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη. Αλοίμονο, πρόσθεσε, εάν η απόδοση σε ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα συνδέεται με το ύψος της μισθοδοσίας. Κάπου χάθηκε το νόημα του Πολιτισμού και της Παιδείας.

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΩΝ