Γ.Περδίκης: Να αναδειχθούν όλες οι ευθύνες των κτηματολογικών λειτουργών

Ο Γιώργος Περδίκης, Γενικός Γραμματέας και Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων, δήλωσε ότι θα πρέπει να αναδειχθούν οι πολιτικές, διοικητικές και ποινικές ευθύνες αναφορικά με την υπόθεση πώλησης τουρκοκυπριακής γης σε Ελληνοκύπριο, την αλλαγή των συντελεστών και το ότι αυτή η γη πωλήθηκε στη συνέχεια στην CYTA.

Μετά από συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο, ο κ. Περδίκης είπε ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον δόθηκε στα θέματα που αφορούν την αγοραπωλησία γης στα κατεχόμενα και αντίστοιχα στην πώληση τ/κ γης στις ελεύθερες περιοχές και ειδικά στις  πρόσφατες καταγγελίες για εμπλοκή λειτουργών του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας και τις παράνομες ενέργειες που έχουν γίνει».

«Είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο και συζητήσαμε μαζί του, ειδικά ένα πρόβλημα που εντοπίστηκε στη Λάρνακα τελευταία και μας δόθηκαν κάποιες πληροφορίες», είπε ο κ. Περδίκης.

Ο κ. Περδίκης είπε ότι για το Κίνημα Οικολόγων «είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση  και ορθώς πρέπει να διεξαχθεί έρευνα η οποία να φθάσει σε βάθος και να αναδειχθούν και οι πολιτικές και οι διοικητικές αλλά και οι ποινικές ευθύνες σε αυτές τις υποθέσεις».

Όπως είπε ο Γιώργος Περδίκης, «πρέπει να εντοπιστούν και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες λειτουργών του Κτηματολογίου διότι φαίνεται – και έχουμε και εμείς πληροφορίες τις οποίες δώσαμε στον Υπουργό Εσωτερικών –  ότι μια ομάδα από κτηματολογικούς λειτουργούς βρίσκουν θύματα, δηλαδή ανθρώπους σε δυσμενή οικονομική κατάσταση, και τους οδηγούν στην λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων στα κατεχόμενα».

Κατά την συνάντηση, συζητήθηκε επίσης, «η ανάγκη για αναθεώρηση της κυβερνητικής πολιτικής για τα στερεά απόβλητα».

Ο ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων ανακοίνωσε ότι το ζήτημα αυτό «θα συζητηθεί την Παρασκευή σε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, επιτελικού χαρακτήρα, για να ενημερωθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και να παρθεί μια απόφαση στρατηγικής».

Σημείωσε ότι «αυτό είναι και υλοποίηση του προγράμματος του Προέδρου Αναστασιάδη και το ζητούσαμε επί μήνες και τελικά γίνεται, διότι στην αρχή αυτή η Κυβέρνηση άρχισε να εφαρμόζει ότι και η προηγούμενη, και εμείς έχουμε αντιδράσει και αυτό είναι θετικό ότι τελικά προχωρεί το ζήτημα της διαχείρισης και επεξεργασίας των στερεών αποβλήτων».

Ο κ. Περδίκης είπε ότι «ενημερώσαμε τον Υπουργό Εσωτερικών και για την εκκρεμότητα που υπάρχει στην περιοχή ‘Natura 2000’ στην περιοχή της λίμνης Παραλιμνίου όπου περιμένουν οι ιδιοκτήτες γης να αποζημιωθούν για να προχωρήσει το πρόγραμμα και από την άλλη να μην τιμωρηθούμε από την ΕΕ επειδή καθυστερούμε».

Σύμφωνα με τον κ. Περδίκη «ο Υπουργός Εσωτερικών έδειξε ενδιαφέρον και είπε ότι θα το προωθήσει προς επίλυση».

Καταλήγοντας, ο ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων είπε ότι «είμαστε ευχαριστημένοι, ήταν καλή η συνάντηση, δείχνει αποφασιστικότητα ο Υπουργός Εσωτερικών» και διαβεβαίωσε ότι «θα στηρίξουμε τις ενέργειες της Κυβέρνησης προς την κατεύθυνση της προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών, ειδικά σε θέματα περιβάλλοντος».