Γ.Περδίκης: «Με την μίλλα μας τηγανίζουν το βλατζίν»

Ο χαρούμενος νεκροθάφτης (Ντάισελμπλουμ) και η πρώτη δόση του δανείου

Ο κ. Ντάισελμπλουμ – ο αισιόδοξος νεκροθάφτης – καταλόγισε τις ευθύνες της καταστροφής της κυπριακής οικονομίας στην απληστία των Κυπρίων τραπεζιτών. Όμως ο κ. Ντάισελμπλουμ και η Τρόικα δεν ζήτησαν την τιμωρία των ενόχων. Δεν επεδίωξαν να τιμωρηθούν και να πληρώσουν τα Διοικητικά Συμβούλια των τραπεζών, τα golden boys και οι όμοιοι τους στην Ελλάδα. Αντίθετα αυτοί έχουν ανταμειφθεί πλουσιοπάροχα με το ξεπούλημα των παραρτημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα. Τον «χάροντα» πλήρωσαν οι Κύπριοι μικροκαταθέτες και η Κυπριακή οικονομία.

Τώρα θα αποφασίσουν για την πρώτη δόση του κυπριακού δανείου η οποία κυρίως θα πληρώσει ομόλογα και δόσεις παλιών δανείων. Ούτε ένα σεντ στην πραγματική οικονομία. Ούτε ένα σεντ για τα έξοδα της λειτουργίας της κυβέρνησης. Αυτά θα πληρωθούν – όσο γίνεται – από τους βαρύτατους φόρους που έχουν επιβληθεί στον κυπριακό λαό.

«Με την μίλλα μας τηγανίζουν το βλατζίν», μας λέει ο κυπριακός λαός και ταιριάζει απόλυτα στα καμώματα του χαρούμενου νεκροθάφτη.

Δηλώσεις για το θέμα θα γίνουν από τον Γενικό Γραμματέα του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργο Περδίκη μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ιωνά Νικολάου.