Γ.Ομήρου: Σε στέρεες και ξεκάθαρες βάσεις η επανεκκίνηση των συνομιλιών

Η επανεκκίνηση των συνομιλιών στο Κυπριακό, το φθινόπωρο του 2013, θα πρέπει να στηρίζεται σε στέρεες και ξεκάθαρες βάσεις, τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου.

Ο κ. Ομήρου μιλούσε στο πλαίσιο συνάντησης που είχε σήμερα με τον Πρέσβη της Βουλγαρίας στην Κύπρο Vesselin Valchev τον οποίον ενημέρωσε για τις εξελίξεις σε σχέση με τις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού προβλήματος.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Βουλής, ο Βούλγαρος Πρέσβης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Βουλής για τα αποτελέσματα των πρόσφατων κοινοβουλευτικών εκλογών στη Βουλγαρία και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.

Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τις οικονομικές εξελίξεις στην ΕΕ και τις πρόσφατες αποφάσεις του Eurogroup για την Κύπρο.

Ο κ. Valchev εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κυπριακός λαός, για άλλη μια φορά, θα κατορθώσει να υπερνικήσει τις δυσκολίες και να οδηγηθεί και πάλι στην ευημερία.

Επαναβεβαιώνοντας τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της ΕΕ, ο κ. Valchev ευχαρίστησε τον κ. Ομήρου για την υποστήριξη που λαμβάνει η Βουλγαρία από την Κύπρο διαχρονικά, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην πρόσφατη στήριξη της Κύπρου στις προσπάθειες της χώρας του για ένταξη στη Ζώνη Σένγκεν.