Γ.Ομήρου: “Οι ηλικιωμένοι αντιμετωπίζουν προβλήματα περιθωριοποίησης μέσα στην κοινωνία”

Με αφορμή την 14η Σύνοδο της Βουλής των γερόντων ο πρόεδρος της βουλής Γιαννάκης Ομήρου έθιξε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι στις μέρες μας και εξέφρασε την άποψη πως πέραν των οικονομικών δυσχερειών οι γέροντες έρχονται αντιμέτωποι και με προβλήματα περιθωριοποίησης εντός της κοινωνίας.

Ο κ. Ομήρου σημείωσε πως την “απάντηση στην κοινωνική αυτή απομόνωση μπορεί να δώσει η ενεργός γήρανση και αλληλεγγύη” εξηγώντας ότι “μέσα από την ενεργό γήρανση διασφαλίζεται η καλή υγεία, η ανεξαρτησία, η ικανοποίηση για την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, η καλύτερη ποιότητα ζωής, η μεγαλύτερη συμμετοχή και πολλά άλλα”.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως “οι παραπάνω στόχοι δεν είναι απραγματοποίητοι και η υλοποίησή τους θα μπορούσε να δώσει ώθηση και στην κοινωνική ανάπτυξη” τονίζοντας πως “προς την κατεύθυνση αυτή, η Βουλή των Αντιπροσώπων είναι έτοιμη να συνδράμει υπερψηφίζοντας κάθε νομοθεσία που συμβάλλει στην απάμβλυνση των οποιωνδήποτε προβλημάτων της τρίτης ηλικίας και στην εξασφάλιση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης γι’ αυτούς, με τη συμβολή στη δημιουργία μιας κουλτούρας αναγνώρισης, σεβασμού και συμμετοχικότητας στην κοινωνία των πολιτών”.

Τέλος, υποστήριξε πως η σημερινή συζήτηση θα είναι επωφελής και δημιουργική, εκφράζοντας την στήριξη και την αλληλεγγύη του στους ηλικιωμένους.