Άνετη επικράτηση του Ολυμπιακού επί της Κάχα Λαμποράλ

Με σχετική άνεση επιβλήθηκε χθες ο Ολυμπιακός της Κάχα Λαμποράλ στη Βιτόρια, με σκορ 72 – 89 , ανοίγοντας τον δρόμο για την κατάκτηση μίας εκ των δύο θέσεων που οδηγούν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ικανοποιημένος είναι και ο προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδας και Ευρώπης Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος σε δηλώσεις που έκανε τόνισε την αγωνιστική ετοιμότητα που επέδειξαν οι παίκτες του τόσο στο χθεσινό ματς όσο και στην εκτός έδρας αναμέτρηση των πειραιωτών στο Μιλάνο την προηγούμενη εβδομάδα.

Επίσης  σημείωσε ότι η νίκη αυτή αποτελεί το κλειδί για την συνέχεια στην επόμενη φάση ενώ στάθηκε και στην εξαιρετική εμφάνιση του Κάιλ Χάινς. “Προφανώς αυτό ήταν το κρίσιμο βήμα για μας. Είχαμε δυο εκτός έδρας παιχνίδια στο Μιλάνο κι εδώ, στα οποία δείξαμε χαρακτήρα και ποιότητα.

Η Κάχα πριν το παιχνίδι είχε πει ότι το παιχνίδι είναι ένας τελικός γι’ αυτούς. Εμείς είχαμε απαντήσεις σ’ όλα και κυρίως ελέγξαμε το ρυθμό στο τέλος που είναι το πιο σημαντικό όταν παίζεις απέναντι σε ισπανικές ομάδες. Με 10 ασίστ παραπάνω και με βάση τη γενικότερη εικόνα των στατιστικών ήταν δύσκολο για εμάς να χάσουμε σήμερα. Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία και τη σπουδαία ατμόσφαιρα.

Εύχομαι ότι καλύτερο για την Κάχα Λαμποράλ … Δεν ήταν πιο εύκολη η νίκη απ’ ότι την περιμέναμε. Είχαμε πει στα αποδυτήρια ότι θα πρέπει να βάλουμε πίεση στην Κάχα Λαμποράλ. Είχαμε πει να προσέξουμε στην άμυνα και να τρέξουμε στην επίθεση κι αν δεν το κάναμε τότε να παίξουμε τα συστήματά μας σωστά. Στο ημίχρονο είπαμε να διορθώσουμε τα εύκολα λάθη που κάναμε στο πρώτο μισό. Ο Κάιλ Χάινς σήμερα ήταν παντού, ήταν εξαιρετικός” κατέληξε ο κ. Μπαρτζώκας.

Στο άλλο παιχνίδι που έγινε χθες για τον τρίτο όμιλο η Αναντόλου Εφές κατάφερε να επικρατήσει της Αρμάνι Μιλάνο, με σκορ 77 – 71  και να διατηρηθεί στην δεύτερη θέση του ομίλου. Από τους κορυφαίους της Εφές ήταν ο Σάσα Βούγιασιτς, ο οποίος κατάφερε να πετύχει 29 πόντους έχοντας ποσοστό ευστοχίας 75% στα σουτ τριών πόντων (6/8).