Γ. Ομήρου: Ανοιχτή σε διάλογο με τις πολιτικές δυνάμεις η ΕΔΕΚ

Η ΕΔΕΚ ήταν και παραμένει ανοικτή σε διάλογο με τις πολιτικές δυνάμεις σύμφωνα με τον Πρόεδρο του κόμματος Γιαννάκη Ομήρου.

Ο κ.Ομηρου σχολίαζε την θέση του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού που κάλεσε το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ σε διάλογο προκειμένου να συζητηθούν τα μεγάλα προβλήματα του τόπου.

Ο Γιαννάκης Ομήρου σημείωσε ότι εκεί που υπάρχουν συγκλίσεις είναι δυνατή και η συνεργασία και η συμπόρευση προς τον σκοπό πάντα, διευκρίνισε, των συμφερόντων του λαού και του τόπου.

Δηλώσεις Λαγκάρντ

Ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου χαιρέτισε τις τοποθετήσεις της Γενικής Διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λανγκαρντ για την εντυπωσιακή απόδοση της Κύπρου στο πρόγραμμα εξυγίανσης της οικονομίας.

Όμως παραλείπει να τοποθετηθεί, είπε, ότι η εφαρμογή του προγράμματος με περικοπές δαπανών, αναπτυξιακών έργων και με επιβολή φορολογιών οδηγεί την οικονομία σε βάθεμα της ύφεσης και σε τροφοδότηση της ανεργίας.

Σχολιάζοντας τις θέσεις Λανγκάρντ στην συνέντευξη της στην εφημερίδα “Ο Φιλελεύθερος”, ο κ. Ομήρου τόνισε ότι η εκπρόσωπος του ΔΝΤ δίνει συμβουλές για περαιτέρω αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, σε επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων και των εκποιήσεων και σε διευκόλυνση των πτωχεύσεων. Ουσιαστικά σπρώχνει, όπως είπε ο Γιαννάκης Ομήρου, σε ένα κοινωνικό μεσαίωνα και σε μια απόλυτη κοινωνική δυστυχία.

Όσο υποτασσόμαστε δουλικά στις εντολές της Τρόικας, συνέχισε, τόσο θα απαιτούνται περεταίρω μέτρα αποδόμησης του κοινωνικού ιστού. Αυτό που επιβάλλεται, συνέχισε, είναι να επιμείνουμε σε πολιτικές που θα εξυπηρετούν τα οικονομικά συμφέροντα της Κύπρου και του λαού της.

Ο κ. Ομήρου σημείωσε ότι θα πρέπει να ρυθμιστεί το θέμα με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια προκειμένου να πάρουν ανάσες οι επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά και θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Οι συνταγές της Τρόικας όπου εφαρμόστηκαν κατέληξε, οδήγησαν σε ένα και μόνο αποτέλεσμα , στην απόλυτη φτώχεια και στην απόλυτη κοινωνική δυστυχία.