Γ. Λουκαΐδης: “Κλιμακώνονται οι εκβιαστικές πιέσεις σε βάρος της Κύπρου”

Επιδεινώνει το κλίμα σε βάρος της Κύπρου το δημοσίευμα των Financial Times, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, κ. Γιώργος Λουκαΐδης.

Όπως τόνισε, το άρθρο καταδεικνύει, σημειώνει, την κλιμάκωση των εκβιαστικών πιέσεων ενάντια στην Κύπρο, όχι μόνο μέσα από τα διεθνή δημοσιεύματα αλλά και μέσα από τις νέες απαιτήσεις που θέτει η Τρόικα  και μερίδα των ευρωπαίων εταίρων μας που ενεργούν με ανάλογο τρόπο και συμπλήρωσε ότι: “Η επιδείνωση του κλίματος σε βάρος της Κύπρου καταρρίπτει ακόμα ένα μύθο, που συντηρήθηκε και μετεκλογικά, περί δήθεν αναξιοπιστίας της προηγούμενης Κυβέρνησης”.

Αποδείχθηκε, αναφέρει, μέσα από τις ίδιες τις εξελίξεις, πόσο άδικη ήταν η κατηγορία ότι για τη μη επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων ευθυνόταν η προηγούμενη Κυβέρνηση αλλά και πόσο ανεδαφικός είναι ο προεκλογικός και μετεκλογικός ισχυρισμός περί δήθεν αλλαγής κλίματος που θα επέφερε η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη.

“Προφανώς, στην πράξη αποδεικνύεται πως η αιτία για αυτές τις αρνητικές εξελίξεις βρίσκεται στα ιδιοτελή συμφέροντα και τις ιδεολογικές αγκυλώσεις, όσων επιχειρούν με εκβιαστικό τρόπο να επιβάλλουν απαράδεκτα μέτρα και πολιτικές σε βάρους του Λαού και της Κυπριακής Οικονομίας”, προσθέτει.

Ο κ. Λουκαΐδης αναφέρει ότι το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να ενεργήσει με ανάλογες, επιζήμιες για τον τόπο σκοπιμότητες, επιρρίπτοντας ευθύνες εκεί που δεν ανήκουν.

“Διερωτόμαστε όμως, κατά πόσο τα μηνύματα που εκπέμπονταν όλη την προηγούμενη κρίσιμη περίοδο από τον κ. Αναστασιάδη και τον πολιτικό του περίγυρο, οδήγησαν τους γνωστούς κύκλους στην εξαγωγή του συμπεράσματος ότι η παρούσα Κυβέρνηση είναι ευάλωτη σε πιέσεις, ενθαρρύνοντας τους κατά αυτό τον τρόπο στην κλιμάκωση των εκβιαστικών πιέσεων σε βάρος της Κύπρου”, καταλήγει στην γραπτή δήλωση του, ο κ. Λουκαΐδης.