Γλυκάνισο ή άνισο: Αντιμετωπίζει τη βρογχική καταρροή και βοηθά στην πέψη

Το γλυκάνισο είναι ο αποξηραμένος  καρπός ενός μονοετούς φυτού με πολύ χαρακτηριστική μυρωδιά και το πίνουμε για να αντιμετωπίσουμε τη βρογχική καταρροή. Επιπλέον, βοηθάει αποτελεσματικά στην πέψη και βοηθάει εξαιρετικά στον στομαχόπονο αλλά και τα νεύρα σε περιπτώσει υπερέντασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι σπασμολυτικό και διουρητικό αλλά και ιδανικό φάρμακο για το βήχα και τους πόνους της περιόδου.

Προσοχή ! Μην υπερβάλλετε στη δοσολογία ! Μπορεί να προκαλέσει ποικίλες αλλεργικές αντιδράσεις, όπως δερματικές, αναπνευστικές ή γαστρεντερικές. Αντενδείκνυται σε άτομα με υπερευαισθησία στον άνισο ή στη μινθόλη.

Όσον αφορά τους τρόπους που χρησιμοποιείται το γλυκάνισο στην κουζίνα, η αλήθεια είναι ότι ποικίλλουν. Συνήθως θα το συναντήσουμε στην κινέζικη κουζίνα αλλά ταιριάζει πάρα πολύ με σάλτσες σόγιας, αρνί και γενικά με σκούρα κρέατα.

Συμβουλή: Όλα τα μπαχαρικά που έχουν τη μορφή ξύλου πρέπει να βράσουν πολύ καλά για να βγάλουν το άρωμά τους. Έτσι, όταν θα μαγειρεύεται φροντίστε να το προσθέσετε την ώρα που βράζει ο ζωμός στον οποίο θα βάλετε το κρέας.