Γκρούεφσκι:Θα απαντήσουμε στην πρόταση της Ελλάδας για Μνημόνιο Κατανόησης

Την πρόθεση του να απαντήσει σύντομα στην πρόταση της Ελλάδας για Μνημόνιο Κατανόησης με τα Σκόπια εξέφρασε σήμερα ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, απαντώντας σε επερώτηση του βουλευτή της αντιπολίτευσης Αντρέι Πετρόφ. Το Μημόνιο θέτει ουσιαστικά τις παραμέτρους για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.” Η κυβέρνηση θα απαντήσει σύντομα στο Μνημόνιο Κατανόησης, το οποίο έλαβε απο την Ελλάδα στις αρχές του μήνα και το περιεχόμενο θα είναι δημόσια προσβάσιμο, όπως ήταν και η πρόταση της επίσημης Αθήνας” ανέφερε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων και πρόσθεσε πως “Η απάντηση αυτή θα συνάδει με τις μέχρι τώρα στάσεις και θέσεις μας επ’ αυτού του ζητήματος και θα είναι σύμφωνη με τα συμφέροντα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας”.

Ο κ. Πετρόφ, ο οποίος είναι βουλευτής του αντιπολιτευόμενου κόμματος SDSM του κ. Τσερβένκοφσκι δήλωσε πως τα Σκόπια οφείλουν να απαντήσουν άμεσα στην πρόταση της Ελλάδας, γιατί όπως είπε καλλιεργείται η αίσθηση ότι η ΠΓΔΜ “αμφιταλαντεύεται να αποδεχθεί τις ελληνικές κόκκινες γραμμές”.

 Εν τω μεταξύ ο αρχηγός του κόμματος της αντιπολίτευσης κ. Τσερβένκοφσκι έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει πως το Μνημόνιο υπο την παρούσα μορφή του “είναι μη αποδεκτό και πρέπει να απορριφθεί” καθώς θα επέφερε ανεπανόρθωτες ζημίες στα συμφέροντα της χώρας, σύμφωνα με τα όσα το κόμμα του υποστηρίζει.

Την ίδια ώρα ο Νίκολα Γκρούεφσκι κατηγόρησε το κόμμα της αντιπολίτευσης για ασταθείς θέσεις και ασυνέπεια όσον αφορά στο ζήτημα της ονομασίας.