Αναβρασμός στη Συρία – Λίγες ώρες κράτησε η εκεχειρία

Λίγες ώρες κράτησε η εκεχειρία στη Συρία, με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να κάνει λόγο για τραυματισμό 11 στρατιωτών απο έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην πόλη Ντεράα στη νότιο Συρία και δεκάδες νεκρούς απο έκρηξη που σημειώθηκε σε παιδική χαρά στη νότια Δαμασκό. Οι παραβιάσεις της εκεχειρίας ξεκίνησαν απο πρωί, λίγες ώρες μετά την έναρξη της.“Το αυτοκίνητο εξερράγη σε ένα οδόφραγμα πλησίον του σταθμού, τραυματίζοντας σοβαρά 11 στρατιώτες, οι οποίοι βρίσκονταν εκεί” τονίζει η ΜΚΟ για την έκρηξη που σημειώθηκε στην πόλη Ντεράα.

Την ίδια ώρα, δεκάδες φαίνεται να είναι οι νεκροί και οι τραυματίες απο έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε παιδική χαρά στη νότια Δαμασκό. ” Η έκρηξη ενός παγιδευμένου αυτοκινήτου μπροστά απο το τέμενος Όμαρ Ιμπιν Χατάμπ, στη συνοικία Ντάφ αλ Σάουκ, προκάλεσε το θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων” ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση.

Το πρωί αντάρτες προσπάθησαν να εισβάλουν  στη βάση Ουάντι Ντέιφ, η οποία βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου απο τον μεγαλύτερο αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Δαμασκό με το Χαλέπι, με τον συριακό στρατό να βομβαρδίζει σε αντίποινα το κοντινό χωριό Ντέιρ Σάρκι.