“Γκρέμισαν” τη Λαική, Βγενόπουλος και Μπουλούτας

Εδώ ο φταίχτης, εκεί ο φταίχτης, που είναι ο φταίχτης;

Και οι «σκυλομαχίες» καλά κρατούν στην οικονομική αρένα της   τράπεζας Marfin Laiki όπου ο ένας προσπαθεί να βγάλει το μάτι του άλλου και κάπως έτσι έρχονται στη φόρα δεδομένα για τις ασυδοσίες που ευθύνονται για την σημερινή μας κατάντια.

Το ότι η αγορά των Ελληνικών ομολόγων έδρασε καταλυτικά στην πτώχευση της Λαϊκής είναι δεδομένο που το έχουν ασπαστεί όλοι τους σαν να επρόκειτο για μια κακή στιγμή και μη προβλέψιμη λανθασμένη επιλογή. Ποιος όμως έκανε αυτή την επιλογή;

Ο διευθύνοντας  σύμβουλος της Λαϊκής Τράπεζας, Χρήστος Στυλιανίδης, δείχνει με το δάχτυλο τους, Ευθύμιο Μπουλούτα και Ανδρέα Βγενόπουλο ως υπαίτιους του μέγα σφάλματος. Και μάλλον δεν έχει άδικο, τουλάχιστον σε αυτό.

Ενώ ήταν γνωστό σε όλους ότι η υποβάθμιση των Ελληνικών ομολόγων ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο του 2009 η Marfin Laiki Bank εξακολουθούσε να επενδύει σε αυτά ακόμα και μετά τον Απρίλιο του 2010, όταν ο οίκος αξιολόγησης STANDARD & POOR’S τα κατέταξε στην κατηγορία σκουπίδια.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί  ότι ο “κύριος” Μπουλούτας εμφανίζεται την περίοδο αυτή να έχει ετήσιες απολαβές ύψους 1,3εκ ευρώ, δηλαδή τριπλάσιες απολαβές ακόμα και από τον διοικητή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι..

Με πιο επενδυτικό σκεπτικό κύριοι Μπουλούτα και Βγενόπουλε κινηθήκατε προς αυτή την κατεύθυνση;

Ποια πνευματική κατάνυξη σας οδήγησε να επενδύσετε σε ομόλογα; Θα μας αποκαλύψετε εσείς τα «ανιδιοτελή» σχέδιά σας ή να περιμένουμε τον Γενικό εισαγγελέα, κ. Πέτρο Κληρίδη, να σας ξεμπροστιάσει;

Νώντας