Γκάμπριελ: Η Ελλάδα δίνει λεφτά για το ΝΑΤΟ και δεν έχει για συντάξεις!

Τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο «ακρωτηριασμού» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέροντας ρητά και την Ελλάδα, έκρουσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ μιλώντας στη διάσκεψη του Μονάχου- το ίδιο είχε κάνει μόλις προχθές με συνέντευξή του στην Frankfurter Aλlgemeine Zeitung.

Όπως γράφει το ΑΜΠΕ, επικαλούμενο την ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel, ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός καταφέρθηκε, χωρίς περιστροφές, κατά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, συναδέλφου του στον κυβερνητικό συνασπισμό του Βερολίνου, ο οποίος ξανάφερε στο τραπέζι των συζητήσεων το θέμα του Grexit.

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ χρησιμοποίησε το παράδειγμα της Ελλάδας για να ασκήσει επίσης κριτική στο πολυσυζητημένο θέμα των αμυντικών δαπανών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα ανήκει στις λίγες χώρες του ΝΑΤΟ, οι οποίες ξοδεύουν το 2% του προϋπολογισμού τους για αμυντικές δαπάνες, δεν μπορεί όμως ταυτόχρονα να πληρώσει επαρκείς συντάξεις στους πολίτες. Και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αστάθεια, τόνισε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, που επιβεβαιώνει με αυτόν τον τρόπο ότι η Ελλάδα θα είναι συνεχώς στην ατζέντα των γερμανικών εκλογών!

Check Also

 8χρονος που φιλοξενήθηκε στην Κιβωτό:«Με έβαλε τιμωρία στο κλουβί για τα παπαγαλάκια»

Τη δική του περιγραφή για τα όσα έζησε στην Κιβωτό του Κόσμου, τις γρατζουνιές και …

Δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη: «Αν δεν μου κάτσεις, δεν θα περάσεις» – «Εμφανίστηκε γυμνός μπροστά μου»

Ανατριχιαστικές είναι οι αποκαλύψεις για τις σεξουαλικές επιθέσεις του Πέτρου Φιλιππίδη σε βάρος ηθοποιών, κατά …