Γκάμπριελ: Η Ελλάδα δίνει λεφτά για το ΝΑΤΟ και δεν έχει για συντάξεις!

Τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο «ακρωτηριασμού» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέροντας ρητά και την Ελλάδα, έκρουσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ μιλώντας στη διάσκεψη του Μονάχου- το ίδιο είχε κάνει μόλις προχθές με συνέντευξή του στην Frankfurter Aλlgemeine Zeitung.

Όπως γράφει το ΑΜΠΕ, επικαλούμενο την ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel, ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός καταφέρθηκε, χωρίς περιστροφές, κατά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, συναδέλφου του στον κυβερνητικό συνασπισμό του Βερολίνου, ο οποίος ξανάφερε στο τραπέζι των συζητήσεων το θέμα του Grexit.

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ χρησιμοποίησε το παράδειγμα της Ελλάδας για να ασκήσει επίσης κριτική στο πολυσυζητημένο θέμα των αμυντικών δαπανών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα ανήκει στις λίγες χώρες του ΝΑΤΟ, οι οποίες ξοδεύουν το 2% του προϋπολογισμού τους για αμυντικές δαπάνες, δεν μπορεί όμως ταυτόχρονα να πληρώσει επαρκείς συντάξεις στους πολίτες. Και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αστάθεια, τόνισε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, που επιβεβαιώνει με αυτόν τον τρόπο ότι η Ελλάδα θα είναι συνεχώς στην ατζέντα των γερμανικών εκλογών!