Γιωργάλλας για ΓεΣΥ: Προσήλωση στην εφαρμογή νομοθεσιών που έχουν ψηφιστεί

«Είναι γεγονός ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα στόχο που το ελάχιστο που μπορούμε να πούμε είναι ότι πρέπει να πετύχει, προκειμένου να καταφέρουμε σε μερικά χρόνια να αναμορφώσουμε και να ανασχεδιάσουμε την πατρίδα μας».

Αυτά δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Αλληλεγγύης, Μιχάλης Γιωργάλλας, μετά το πέρας της σύσκεψης του Συμβουλίου Αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήγησε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για μια σειρά από μεταρρυθμίσεις στα ζητήματα της Υγείας, της Ενέργειας, της Δικαιοσύνης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Για να προσθέσει: «Σε σχέση με το Ταμείο Υδρογονανθράκων, η Αλληλεγγύη θεωρεί ότι έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση στη Βουλή. Ήταν μια εξαντλητική πορεία για αυτό το νομοσχέδιο τους προηγούμενους μήνες, και υιοθετούμε την εισήγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας το συντομότερο δυνατό, σε μια από τις επόμενες συνεδρίες της Ολομέλειας της Βουλής να οδηγηθεί προς ψήφιση το συγκεκριμένο νομοσχέδιο του οποίου το πνεύμα και το γράμμα είναι η δημιουργία μηχανισμών, ώστε τα έσοδα –σημερινά ή μελλοντικά- από τους υδρογονάνθρακες να διατεθούν με διαφανείς τρόπους προς την εξυπηρέτηση των συμφερόντων ολόκληρου του κυπριακού λαού στο σύνολο του, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων»

Σε ότι αφορά στο ΓΕΣΥ, ο κ. Γιωργάλλας σημείωσε: «Θα επαναλάβω και εγώ την προσήλωση μας στην εφαρμογή των νομοθεσιών που έχουν ψηφιστεί, και βέβαια μέσα στα χρονοδιαγράμματα που αυτές οι νομοθεσίες προβλέπουν. Την ίδια ώρα έχουμε εκφράσει την δική μας θέση ότι πρέπει κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του ΓΕΣΥ να υπάρχει αυτή η ευελιξία ώστε να διορθώνονται όλες οι στρεβλώσεις οι ελλείψεις και τα προβλήματα που παρουσιάζονται».

Για το θέμα της Δικαιοσύνης ο βουλευτής της Αλληλεγγύης δήλωσε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας έκανε μια σύντομη ενημέρωση για το τι συζήτησε με τους δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην τελευταία τους συνάντηση, και μας διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμος ο Κώδικας Δεοντολογίας που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες προς τις πολιτικές δυνάμεις. Ένας Κώδικας που φαντάζομαι έχει ετοιμαστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο και θα διέπει την πρακτική με την οποία διδάσκονται, συμπεριφέρονται ή αποφασίζουν οι δικαστές μέσα στις δικαστικές αίθουσες».

«Την ίδια ώρα, εμείς τονίζουμε ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί και να ρυθμιστεί και το θέμα εξαίρεσης δικαστή στην περίπτωση που υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων κατά τη διάρκεια της οποιασδήποτε δίκης. Για όλα αυτά τα ζητήματα και όλα τα θέματα τα οποία θα τεθούν από τον υπουργό Δικαιοσύνης με νομοσχέδια στη Βουλή, θα έχουμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε περαιτέρω, έχοντας ένα και μοναδικό στόχο: Να μεταρρυθμίσουμε τον τομέα της Δικαιοσύνης στο βαθμό που μπορεί η Νομοθετική και η Εκτελεστική εξουσία να πράξει, χωρίς να πλήττεται η ανεξαρτησία και η ακεραιότητα του δικαστικού σώματος, προκειμένου όλα αυτά τα οποία είδαμε τις τελευταίες μέρες να διαδραματίζονται να είναι συμβάντα και περιστατικά τα οποία έχουμε αφήσει πίσω μας» κατέληξε στις δηλώσεις του ο βουλευτής της Αλληλεγγύης.