ΑΚΕΛ: Έντονη ανησυχία για την έξαρση της εγκληματικότητας

Έντονη ανησυχία για την έξαρση της εγκληματικότητας εκφράζει σε γραπτή ανακοίνωση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης.

Το ΑΚΕΛ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την έξαρση των εγκλημάτων κατά περιουσίας όπως οι εμπρησμοί, οι ληστείες, οι διαρρήξεις και οι κλοπές, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις κατέληξαν σε ανθρωποκτονία φιλήσυχων και ανυποψίαστων πολιτών.

Ανησυχητικό παραμένει επίσης και το χαμηλό ποσοστό εξιχνίασης τέτοιων κρουσμάτων. Αντίστοιχα, οι αριθμοί που αφορούν στη διείσδυση των εξαρτησιογόνων ουσιών, ιδιαίτερα ανάμεσα στην νεολαία μας, δημιουργεί επίσης φόβο και αγωνία ανάμεσα στους γονείς και τους πολίτες γενικότερα.

Είναι φανερό ότι η οικονομική κρίση σε συνάρτηση με την κατάρρευση των θεσμών, είναι στενά συνδεδεμένη με τα όσα βιώνουμε ως κοινωνία σε σχέση με το φαινόμενο της εγκληματικότητας στην Κύπρο.

Σε κάθε περίπτωση το αυξημένο αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών, θέτει ενώπιον των ευθυνών τους πρώτα από όλα την κυβέρνηση Αναστασιάδη αλλά και το σύνολο των θεσμών και ασφαλώς το πολιτικό σύστημα.

Ως ΑΚΕΛ, στο μέτρο του ρόλου που μας αναλογεί, είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα της έξαρσης της εγκληματικότητας θα συζητηθεί αύριο στο πλαίσιο του κεφαλαίου Δ’ στη Βουλή των Αντιπροσώπων, μετά από εγγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις.