Γιολίτη: Διευκρινίζει ότι η Αστυνομία έδρασε σύμφωνα με τις διαδικασίες

Διευκρινιστική δήλωση της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης αναφορικά με την αναμετάδοση δηλώσεών της στο κρατικό ραδιόφωνο

Σε σχέση με την αναμετάδοση δηλώσεων της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κας Έμιλυς Γιολίτη στο κρατικό ραδιόφωνο και τους τίτλους που συνόδευσαν τα ρεπορτάζ, η Υπουργός επιθυμεί να διευκρινίσει ότι:

Σε καμία περίπτωση δεν ανέφερε στις δηλώσεις της ότι επιρρίπτει ευθύνες στην Αστυνομία για τον τρόπο που ενήργησε σε σχέση με τον λογαριασμό στο Τουίτερ. Ούτε και συνάγεται αυτό το συμπέρασμα από τις δηλώσεις της.

Η Αστυνομία έδρασε, σύμφωνα με τις νενομισμένες διαδικασίες, τις οποίες πάντοτε ακολουθεί σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο η Έμιλυ Γιολίτη ανέφερε ότι έπρεπε να ακολουθηθεί άλλη διαδικασία παρά να μπουν στο σπίτι του συγκεκριμένου πολίτη.

Επέμεινε για την ορθότητα της να καταγγείλει το γεγονός ότι στον συγκεκριμένο λογαριασμό αναρτήθηκε φωτογραφία με τον πατέρα της συνοδευόμενη από χλευαστικά σχόλια και διευκρίνισε ότι η καταγγελία έγινε υπό την ιδιότητα της ως πολίτης.

«Ο λογαριασμός υπήρχε καιρό. Εγώ έκανα παράπονο επειδή ανάρτησαν τον πατέρα μου. Θεωρώ την οικογένεια κάτι ιερό και θα την προστατεύσω. Όφειλα να προστατεύσω τον πατέρα μου, ένα άνθρωπο που δεν απασχόλησε ποτέ τα φώτα της δημοσιότητας. Μετά από μέρες η εν λόγω ανάρτηση κατέβηκε. Πιστεύω πως ενώ πρέπει οι πολιτικοί να είναι ανεκτικοί, είναι πολύ διαφορετικό να βλέπουμε φωτογραφία του πατέρα μας. Εσείς εάν βλέπατε φωτογραφία του πατέρα σας με χλευαστικά σχόλια θα σας άρεσε; Εγώ έκανα μία καταγγελία υπό την ιδιότητά μου ως πολίτης μιας ευνομούμενης πολιτείας», είπε χαρακτηριστικά.