Για σημαντική πρόοδο κάνει λόγο η τρόικα

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσαν σήμερα ότι αναστέλλουν την συζήτηση σχετικά με την πολιτική που εφαρμόζεται βάσει του προγράμματος στήριξης που έχει συμφωνηθεί με την Ελλάδα, κάνοντας λόγο περί επίτευξης «σημαντικής προόδου».
«Για να διευκολυνθεί η ολοκλήρωση των τεχνικών εργασιών, οι συζητήσεις για την πολιτική θα ανασταλούν, αλλά αναμένεται να επαναληφθούν ως το τέλος του μηνός», ανέφερε η διεθνής τρόικα των δανειστών σε μια κοινή ανακοίνωση των τριών μερών της που δόθηκε στην δημοσιότητα στην Ουάσινγκτον.

Εν τω μεταξύ, για τα τέλη Ιουνίου (με πιθανότερη ημερομηνία, όπως έγινε γνωστό σήμερα το πρωί, την 29η του μηνός), ανανεώθηκε το «ραντεβού» της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών μεταβαίνουν, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin στο Λουξεμβούργο και θα επανέλθουν για έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων, καθώς, σύμφωνα με υψηλόβαθμο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, «όλα είναι ανοικτά».