Για ποιους λόγους τώρα είναι η στιγμή που μπορείς να αγοράσεις το πιο φθηνό Apple Watch

Πριν από σχεδόν πέντε χρόνια, η Apple παρουσίασε το smartwatch της. Ήταν το πρώτο νέο προϊόν της εταιρείας μετά τον θάνατο του Στιβ Τζομπς και όλοι έτρεχαν σαν τρελοί για να το αγοράσουν.

Το πιο συναρπαστικό χαρακτηριστικό του Apple Watch, η τιμή του
Την Τρίτη όμως, στην παρουσίαση του νέου iPhone με την «τσουχτερή» τιμή του, το Apple Watch έδειξε πως είναι ακόμη ζωντανό και με τις αλλαγές στις οποίες υποβλήθηκε, μπορεί να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο. Αλλά το πιο συναρπαστικό update δεν είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του, αλλά η τιμή των προηγούμενων μοντέλων και συγκεκριμένα του Apple Watch 3: Μπορείς πλέον να αγοράσεις ένα Apple Watch έναντι μόλις 199 δολαρίων. Κι αυτή είναι μια σημαντική αλλαγή.

Η Apple μείωσε την τιμή του Apple Series 3 ρολογιού της, μιας συσκευής ηλικίας 2 ετών, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει νέους χρήστες – μια τακτική που η εταιρεία έχει αναπτύξει εδώ και καιρό με τα iPhones της. Πέρυσι, το ρολόι Series 3 κόστιζε 279 δολάρια.

«Η Apple χαλαρώνει το κόστος παραγωγής μιας συσκευής, αλλά αυτό που την ενδιαφέρει κυρίως είναι περισσότερο η τιμή που ο καταναλωτής είναι διαθέσιμος να πληρώσει» ανέφερε ο αναλυτής της εταιρείας Canalys, Μπεν Στάντον στο CNN. «Μια οικονομική τιμή για το Apple Watch είναι σημαντική γιατί ένας μέρος της ανάπτυξης της συσκευής αυτή την στιγμή, προέρχεται από καταναλωτές που δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν ένα Apple Watch. Το δοκιμάζουν και φαίνεται να πετυχαίνει, θέλοντας να απευθυνθούν σε διαφορετικές ομάδες ατόμων με διαφορετικές συσκευές και τιμές».

Και παρόλο που δεν είναι καινούριο, το Series 3 προσφέρει μια σειρά από ελκυστικά χαρακτηριστικά, όπως ειδοποιήσεις, δυνατότητες για παρακολούθηση θεμάτων υγείας και άθλησης, όπως την μέτρηση των καρδιακών χτύπων, της πίεσης κ.α., και φυσικά, την ώρα. Μια κίνηση… αγάπης της Apple, όπως το κρυπτογραφημένο μήνυμα κατά την παρουσίαση του iPhone 11;

Apple Watch 3
«Πληρώνεις 50% λιγότερο σε σχέση με ένα νέο μοντέλο»
Η χαμηλότερη τιμή του Apple watch 3 είναι μια διέξοδος για νέους καταναλωτές» λέει ο Ραμόν Λάμας, διευθυντής έρευνας στην εταιρεία δεδομένων IDC. «Συγκριτικά, πληρώνεις 50% λιγότερο από όσα θα έδινες για ένα νέο μοντέλο – ένα κόστος που δεν είναι δυσβάσταχτο».

Το Apple Watch, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το 2015, απευθυνόταν σε καταναλωτές πολυτελείας, αλλά η τιμή των 200 δολαρίων το καθιστά πλέον πιο προσιτό σε μεγαλύτερο ακροατήριο και το κόστος του είναι πλέον ίδιο σχεδόν με εκείνο των AirPods.

Και παρόλο που ξεκίνησε πολύ ταπεινά, έχει σημειώσει σημαντικά βήματα: προσφέρει πλέον σύνδεση με το κινητό, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να συνδεθεί με ένα iPhone για να είναι πλήρως λειτουργικό και αποτελεί μια σημαντική βάση στην αγορά των φορητών συσκευών.

Μπορεί βέβαια να εξακολουθεί να βρίσκεται πίσω από το iPhone όσον αφορά στις πωλήσεις, αλλά είναι μπροστά από το iPad. Σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC, η Apple πούλησε 13,3 εκατομμύρια συσκευές πέρυσι – ένας αριθμός που αναμένεται να φτάσει τα 25,9 εκατομμύρια φέτος.