Γιατί κ. Αναστασιάδου φέρετε ένσταση στο διάταγμα για Cobalt;

Την περασμένη εβδομάδα, νομικοί σύμβουλοι της Virgin Airlines βρέθηκαν στη Κύπρο και κέρδισαν μια αρχική υπόθεση σε κυπριακό δικαστήριο για την άμεση επιστροφή των δύο αδειών της Cobalt.

Η Cobalt έχει πλέον νομικά τις δύο απαιτούμενες άδειες που αφορούν στην άδεια πτητικών επιχειρήσεων και την άδεια αερομεταφορέα.

Η αεροπορική εταιρεία Virgin Airlines είναι ο πρωτογενής κάτοχος των δικαιωμάτων της μεγάλης οικονομικής αξίας χρονοθυρίδας που χρησιμοποιούσε η Cobalt για τις πτήσεις της προς στο αεροδρόμιο του Heathrow και κινδύνευε να χάσει τα δικαιώματά της στην χρονοθυρίδα, λόγω της ακύρωσης της άδειας της αεροπορικής εταιρείας Cobalt.

Η Υπουργός Μεταφορών, Βασιλική Αναστασιάδου σε δηλώσεις της είπε ότι “το διάταγμα εκδόθηκε χωρίς την παρουσία μας” και έκανε λόγο για μονομερή απόφαση.

Όπως τόνισε η Βασιλική Αναστασιάδου, σήμερα εκπρόσωποι του Υπουργείου Μεταφορών, θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο με τους δικηγόρους της Δημοκρατίας για να φέρουν ένσταση επί του θέματος.

Και γιατί κυρία Αναστασιάδου θα φέρετε ένσταση;

Μήπως γνωρίζετε ότι το Σαβατοκυρίακο τα εισητήρια για Αθήνα είχαν φτάσει στα 500 ευρώ;

Σας ενόχλησε τώρα ότι ίσως με αυτή την απόφαση η Cobalt, θα έχει τον χρόνο  για να διαπραγματευτεί με ενδιαφερόμενους επενδυτές;

Ξέρετε κυρία Αναστασιάδου, δεν παίρνουν όλοι διπλές συντάξεις και χιλιάδες ευρώ μισθούς για να μπορούν να αγοράσουν εισητήριο με αυτές τις τιμές.

Οι δηλώσεις σας ότι θα ομαλοποιηθούν οι τιμές δεν έχουν καμία σχέση με τη πραγματικότητα αν και έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από το κλείσιμο της Cobalt.

Ας δούμε και λίγο τη πραγματικότητα γύρω μας. Μήπως οι συνεργάτες σας φρόντισαν να σας ενημερώσουν για τις τιμές των εισητηρίων;

Και εάν ναι, τότε καλό θα ήταν να βρείτε τρόπους να λύσετε το πρόβλημα και όχι να προσπαθείτε να σταματήσετε τη πιθανότητα οποιασδήποτε συνεργασίας με την εταιρεία αυτή, κάτι το οποίο θα πρόσφερε στο κόσμο φθηνά αεροπορικά εισητήρια.