Γιατί δεν ανοίγει η ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρισμού;

Τα κυπριακά νοικοκυριά, ένα “ηλεκτροσόκ” το έχουν πάθει, με τη παραλαβή του “φουσκωμένου” λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος.

Με τις νέες αυξήσεις της ΑΗΚ, και ο λογαριασμός είναι αρκετά αυξημένος και ήδη πολλοί συμπατριώτες μας εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δίκιο έχουν γιατί με λιγότερη κατανάλωση την ίδια χρονική πέρυσι, τώρα καλούνται να πληρώσουν σχεδόν το διπλάσιο ποσό.

Οι μισθοί όμως κύριοι κυβερνώντες παραμένουν στα ίδια επίπεδα και οι αυξήσεις παίρνουν “φωτιά”, όχι μόνο στο ρεύμα αλλά και στα καύσιμα και σε πολλά άλλα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία περίπου το 40% του πληθυσμού ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Που το πάει η Αρχή ηλεκτρισμού και όλο αυξήσεις επιβάλει στο κόσμο;

Η Κυβέρνηση τι κάνει;

Οι αρμόδιοι – όπως η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και ο Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς γιατί δεν τρέχουν το θέμα του πραγματικού ανοίγματος της λειτουργίας της ανταγωνιστικής αγοράς ηλεκτρισμού που πρέπει να έχει μοναδικό σκοπό τον υγιή ανταγωνισμό και τη μείωση του ηλεκτρισμού στον καταναλωτή και όχι την αύξηση του!

Πληροφορηθήκαμε απο φίλους τραπεζίτες ότι στις 24.09.2018, το Υπουργείο Ενέργειας πραγματοποίησε τη 2η ημερίδα για τις χρηματοδοτήσεις των έργων ΑΠΕ.

Αντί οι άνθρωποι να φύγουν απο εκεί πεπεισμένοι και έτοιμοι για δάνεια… μετά την ενημέρωση της πολιτείας, έφυγαν πολύ απογοητευμένοι και έχουν συγχυστεί εντελώς με το όλο θέμα που ονομάζεται μεταβατική ρύθμιση και λειτουργεία της ανταγωνιστικής αγοράς ηλεκτρισμού.

Το πιο τραγικό που μας ανέφεραν είναι ότι ενόψει της σημερινής μεταβατικής ρύθμισης η οποία θα κρατήσει αρκετά χρόνια ακόμη με συνέπεια την καθυστέρηση της λειτουργίας της ανταγωνιστικής αγοράς, ο ηλεκτρισμός δεν θα μειωθεί καθόλου, θα αυξηθεί με παραδοχή των αρμοδίων διότι το πρώτο και τελευταίο λόγο και στην ανταγωνιστική αγορά ηκεκτρισμού θα εχει η ΑΗΚ!

Σύντομα θα ασχοληθούμε εκτενέστερα με το θέμα της ηλεκτρικής ενέργειας και με το τι κάνουν οι αρμόδιοι γι’ αυτό και που οδηγούνται τελικά τα πράγματα.

Ο Νίκαρος τα γνωρίζει όλα αυτά τα κόλπα; ή θα θυμηθεί πάλι τα τασάκια;

Κύριε Γενικέ Διευθυντή του Υπουργείου Ενέργειας, η γκρίζα Porsche πάει καλά;