ΓΕ: Δεν προκύπτουν ποινικά αδικήματα για Υπαρχηγό της ΕΦ

Ο  Γενικός Εισαγγελέας στην υπόθεση που διερεύνησε η Αστυνομία σε σχέση με περιστατικό που αφορούσε τον Υπαρχηγό της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ) Ανδρέα Παπαπαύλου, διαπιστώνει ότι “Δεν φαίνεται να προκύπτουν ποινικά αδικήματα εναντίον οποιουδήποτε προσώπου” .

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος ενημερώθηκε και για το αποτελέσματα ελέγχων της ΕΦ και της ΚΥΠ, δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του Υπαρχηγού.

Σε ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε τη Δευτέρα από τον Υπουργό Άμυνας για το περιεχόμενο της γνωμάτευσης του Γενικού Εισαγγελέα, αναφορικά με την υπόθεση που διερεύνησε η Αστυνομία, σε σχέση με περιστατικό που αφορούσε τον Υπαρχηγό της ΕΦ Ανδρέα Παπαπαύλου.

“Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας, όπως διαπιστώνει ο Γενικός Εισαγγελέας, δεν φαίνεται να προκύπτουν ποινικά αδικήματα εναντίον οποιουδήποτε προσώπου”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε και για το αποτέλεσμα των ελέγχων που πραγματοποίησε τόσο η ΕΦ όσο και η ΚΥΠ, στα κεντρικά γραφεία του ΓΕΕΦ. Από τους ελέγχους διαπιστώθηκε «η εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας που προβλέπονται στη σχετική Πάγια Διαταγή” και ως εκ τούτου “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του Υπαρχηγού”.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι, παρά το γεγονός “ότι η πράξη του κρίνεται αναμφίβολα ως εσφαλμένη, και ως προς αυτό έχουν γίνει αυστηρότατες συστάσεις, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρεί πως αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή, υπό το φως της ανάληψης της αρχηγίας από τον Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη, είναι η επικράτηση κλίματος ηρεμίας και ομοψυχίας στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς, με στόχο την ταχεία και απρόσκοπτη υλοποίηση του στρατηγικού στόχου της αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων”.