Γεωργιάδης: Τα νοσοκομεία μας δίνουν καθημερινή μάχη με την πανδημία

Γεωργιάδης: Τα νοσοκομεία μας, εδώ κι έναν χρόνο, δίνουν καθημερινή μάχη με την πανδημία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς, τους νοσηλευτές, το υπόλοιπο προσωπικό των νοσοκομείων που με αυταπάρνηση μπαίνουν ως ασπίδα προστασίας στη ζωή του κάθε πολίτη. Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τη στήριξή μας. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε να βρεθούν λύσεις σ΄ όλα τα θέματα που απασχολούν τα νοσοκομεία.

Το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας επισκέφτηκε σήμερα ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Χάρης Γεωργιάδης με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας. Ο κ. Γεωργιάδης, συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος, συναντήθηκε με μέλη της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ενώ παρούσα ήταν και η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας κ. Χριστίνα Γιαννάκη και ευχαρίστησε το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό για τη μάχη που δίνουν κατά της πανδημίας. Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε συγκεκριμένα τα εξής:

«Τα νοσοκομεία μας, εδώ κι έναν χρόνο, δίνουν καθημερινή μάχη με την πανδημία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς, τους νοσηλευτές, το υπόλοιπο προσωπικό των νοσοκομείων που με αυταπάρνηση μπαίνουν ως ασπίδα προστασίας στη ζωή του κάθε πολίτη. Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τη στήριξή μας. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε να βρεθούν λύσεις σ΄ όλα τα θέματα που απασχολούν τα νοσοκομεία. Από τα πιο απλά, όπως τις χιλιάδες μάσκες και ρόμπες προστασίας που προσφέρουμε σήμερα, μέχρι τα πιο δύσκολα. Το ίδιο το ΓΕΣΥ, μια ιστορική πραγματικά μεταρρύθμιση, πρέπει να αντέξει παρά τα επιμέρους θέματα.

Η ίδια η χώρα μας αντέχει. Η Κύπρος είναι στις πρώτες χώρες στη διαχείριση της πανδημίας. Ήδη από σήμερα, το εμβολιαστικό πρόγραμμα καλύπτει άτομα μέχρι το 61ο έτος της ηλικίας και άλλες ευάλωτες ομάδες. Η συλλογική προσπάθεια φέρνει αποτελέσματα. Χρειάζεται προσοχή, λίγη υπομονή ακόμη και είμαστε πολύ κοντά στην επιστροφή στην ομαλότητα».

Από την πλευρά του ο κ. Κυριάκος Γεωργίου, Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής Περιφέρειας Λευκωσίας, δήλωσε τα εξής:

«Θα ήθελα με τη σειρά μου να σας ευχαριστήσω για τη συνεχή στήριξη και το ενδιαφέρον σας για τα δημόσια νοσηλευτήρια. Όπως γνωρίζετε το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας αλλά και γενικότερα τα δημόσια νοσηλευτήρια δίνουν τη μάχη έναντι στην πανδημία. Παράλληλα έχουν να εξυπηρετήσουν και όλους τους υπόλοιπους ασθενείς και χρόνιους πάσχοντες αλλά και επείγοντα περιστατικά. Όλα αυτά πρέπει να ισορροπήσουν και πρέπει το προσωπικό να μπορέσει να ανταπεξέλθει επάξια και να προσφέρει υπηρεσίες υγείας σ’ όλους τους ασθενείς που έχουν ανάγκη τα δημόσια νοσηλευτήρια. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σας για τα δημόσια νοσηλευτήρια, για το Γενικό Σύστημα Υγείας και αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας όσο κι αν χρειαστεί».