Γεωργιάδης: Μαγικές λύσεις στην οικονομία δεν υπάρχουν. Ούτε και υπάρχει λεφτοδέντρο

 Μαγικές λύσεις στην οικονομία δεν υπάρχουν. Ούτε και υπάρχει λεφτοδέντρο που θα επέτρεπε την υλοποίηση όλων των προτάσεων που έχουν ακουστεί. Υπάρχουν μέτρα, όπως αυτά που προτείνει η κυβέρνηση, που θα διευκολύνουν τις προσπάθειες για επανεκκίνηση της οικονομίας, ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωσή του για την οικονομία ο Αναπληρωτής Προέδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Χάρης Γεωργιάδης.

Η κατάσταση στην οικονομία είναι δύσκολη και επιβάλλει σοβαρές και υπεύθυνες αποφάσεις εκ μέρους όλων. Μετά από μια μακρά περίοδο διαβούλευσης, μετά από πολλές συζητήσεις στις Επιτροπές της Βουλής, η κυβέρνηση οριστικοποίησε προτάσεις που θα δώσουν πολύτιμες ανάσες ρευστότητας στην οικονομία. Όσες παρατηρήσεις των κομμάτων ήταν εφαρμόσιμες, έχουν υιοθετηθεί.

Αυτές οι προτάσεις, πρέπει επειγόντως να ψηφιστούν και να τεθούν σε εφαρμογή, όπως έχει ήδη συμβεί στα περισσότερα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Εξάλλου, μαγικές λύσεις στην οικονομία δεν υπάρχουν. Ούτε και υπάρχει λεφτοδέντρο που θα επέτρεπε την υλοποίηση όλων των προτάσεων που έχουν ακουστεί.

Υπάρχουν όμως μέτρα, όπως αυτά που προτείνει η κυβέρνηση, που θα δώσουν ανάσες και θα διευκολύνουν τις προσπάθειες για επανεκκίνηση της οικονομίας. Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να προχωρήσουμε.