Γεωργιάδης:Η ΠΕΟ διαμαρτύρεται για τις αποφάσεις Χριστόφια

Με γραπτή ανακοίνωση του ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης αναφερόμενος  στη διαμαρτυρία των συνταξιούχων της ΠΕΟ, είπε ότι “για άλλη μια φορά, η οργάνωση επέλεξε να διαμαρτυρηθεί προς την Κυβέρνηση Αναστασιάδη για αποφάσεις και μέτρα που είχαν ληφθεί από την Κυβέρνηση Χριστόφια”.

Ο Υπουργός Οικονομικών, παραθέτοντας σειρά αποφάσεων που πήρε η προηγούμενη Κυβέρνηση, διατυπώνει τη θέση ότι η παρούσα Κυβέρνηση πήρε αναθεωρητικές, σε σχέση με την προηγούμενη Κυβέρνηση, αποφάσεις και χαρακτηρίζει ως κυριότερο βήμα κοινωνικής πολιτικής της παρούσας διακυβέρνησης την προώθηση και την εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος το οποίο θα διασφαλίσει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών που έχουν ανάγκη, περιλαμβανομένων και των συνταξιούχων, στη βάση αξιόπιστων και μετρήσιμων κριτηρίων.

Ο κ. Γεωργιάδης προσθέτει ότι τα πιο πάνω έχουν επεξηγηθεί και είναι γνωστά στην ΠΕΟ και αναφέρει ότι για λόγους που είναι κατανοητοί σε όλους, η συγκεκριμένη οργάνωση επιλέγει την δημόσια αντίδραση, η οποία για άλλη μια φορά εκδηλώνεται όταν βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αξιολόγησης και διαπραγμάτευσης με την Τρόικα.

Ως παραδείγματα της πολιτικής που εφάρμοσε η Κυβέρνηση Χριστόφια, ο κ. Γεωργιάδης επικαλείται τον συνυπολογισμό των εκταρικών επιχορηγήσεων στα εισοδήματα των νοικοκυριών που υιοθετήθηκε το τέλος του 2011 στα πλαίσια της εισαγωγής εισοδηματικών κριτηρίων σε συγκεκριμένα κοινωνικά σχέδια, την κατάργηση της δωρεάν πρόσβασης των συνταξιούχων στις δημόσιες μεταφορές και την εισαγωγή αυστηρότερων εισοδηματικών κριτηρίων για την πρόσβαση στα δημόσια νοσηλευτήρια που λήφθηκαν το Νοέμβριο του 2012.

Συνεχίζοντας προσθέτει ότι η φορολόγηση της ακίνητης ιδιοκτησίας αποτέλεσε επίσης μέρος των μέτρων που είχε υιοθετήσει η προηγούμενη Κυβέρνηση το Νοέμβριο του 2012, αναφέρει την κατάργηση, από την 1/1/2013, της Ειδικής Χορηγίας που καταβαλλόταν σε συνταξιούχους με σύνταξη που ανερχόταν μέχρι 854 ευρώ μηνιαίως, τη μείωση του εισοδηματικού ορίου για μονήρες νοικοκυριό σε σχέση με το Σχέδιο ενίσχυσης χαμηλοσυνταξιούχων στις 9,477 ευρώ, για την οποία η ΠΕΟ διαμαρτύρεται και σημειώνει ότι “κατ’ ακρίβεια, η Κυβέρνηση του Προέδρου Αναστασιάδη, με απόφαση της στις 10/4/2013, διόρθωσε την απόφαση της προηγούμενης Κυβέρνησης και επανέφερε το εισοδηματικό όριο στο επίπεδο του 2010 για μονήρες νοικοκυριό, δηλαδή στις 10,324 ευρώ.

Η παρούσα Κυβέρνηση επίσης αποφάσισε, τον Ιανουάριο του 2014, τη διατήρηση επιδομάτων σε 8,000 άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, περιλαμβανομένων και συνταξιούχων και για τα οποία είχε ληφθεί απόφαση για κατάργηση τους, το Νοέμβριο του 2012, από την προηγούμενη Κυβέρνηση, αναφέρει καταλήγοντας.