Γερμανία: Μουσουλμανικές κοινότητες προσεύχονται κατά ισλαμικού κράτους

Με σκοπό να επιδειχθεί ένα ενωμένο μέτωπο κατά του Ισλαμικού Χαλιφάτου και να αποτραπούν οι νεαροί μουσουλμάνοι να ταξιδέψουν για να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών σε Συρία και Ιράκ, οι τέσσερις μεγαλύτερες μουσουλμανικές κοινότητες στη Γερμανία κάλεσαν τους πιστούς όλων των θρησκειών να συμμετάσχουν στις προσευχές της Παρασκευής.

«Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι οι τρομοκράτες και οι εγκληματίες δεν μιλούν στο όνομα του Ισλάμ, καταπατούν τις εντολές της θρησκείας μας, οι δολοφόνοι και οι εγκληματίες δεν έχουν καμιά θέση ανάμεσά μας, στη θρησκεία μας», ανέφερε ο Αϊμάν Μαζιέκ, επικεφαλής του Κεντρικού Συμβουλίου Μουσουλμάνων της Γερμανίας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο.

Οι αρχές εκτιμούν ότι περίπου 400 Γερμανοί έχουν ενταχθεί και πολεμούν στις τάξεις του Ισλαμικού Χαλιφάτου στο Ιράκ και στη Συρία. Ο Ντε Μεζιέρ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η οργάνωση τίθεται εκτός νόμου στη χώρα του την περασμένη εβδομάδα, κάλεσε τους περίπου 4 εκατ. μουσουλμάνους της Γερμανίας να επαγρυπνούν για τις προσπάθειες των τζιχαντιστών να στρατολογούν μέλη, ειδικά μέσω διαδικτύου.