Ανησυχητικό φαινόμενο η δήλωση Μπαν Κι Μουν

Σε απαράδεκτη δήλωση την οποία ακολουθεί επανόρθωση με επίκληση γλωσσικού ολισθήματος προβαίνει για πολλοστή φορά ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ.

Πρόκειται περί άγνοιας, μη επαρκούς ενημέρωσης ή μη σαφούς διατύπωσης από μέρους της κυβέρνησης των θέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ελληνικής κυπριακής πλευράς; Ότι και να συμβαίνει πρόκειται περί πολύ ανησυχητικού φαινομένου το οποίο καλείται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει.

Δεν πρέπει κανένας να ξεχνά ότι ο κ. Μπαν Κι Μουν επισκέφθηκε το λεγόμενο προεδρικό μέγαρο του ψευδοκράτους κατά παραβίαση ρητών προνοιών των ψηφισμάτων 541 και 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Το χθεσινό σκηνικό επιβαρύνθηκε ακόμα περισσότερο από την παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα και τις δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο κ. Νταβούτογλου ο οποίος εμφανίστηκε ως δήθεν ειρηνοποιός επιχείρησε να εξισώσει τις ευθύνες της κατοχικής Τουρκίας με την Ελλάδα με την αναφορά σε «μητέρες πατρίδες».

Διατυπώνοντας τη μόνιμη τουρκική θέση για τετραμερή διάσκεψη αρνήθηκε το έγκλημα του εποικισμού, ενώ αξιοποιώντας την επικίνδυνη συμφωνία της 11ης Φεβρουαρίου επανέλαβε έμμεσα τη θέση για δύο κράτη. Τέλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε «εναλλακτικές λύσεις» και στο περίφημο «σχέδιο β».

Τα δυσμενή αυτά δεδομένα για μια ακόμα φορά υπογραμμίζουν την ανάγκη αναδιαμόρφωσης της στρατηγικής διαχείρισης του Κυπριακού.
Η Κυβέρνηση ας πάψει επιτέλους να υπνώττει.