Γαλλία: Συλλήψεις για κρέας αλόγου

21 άτομα συνέλαβε η αστυνομία στη  Νότια Γαλλία σε επιχειρήσεις που πραγματοποίησε στην βιομηχανία κρέατος αλόγων, οι οποίοι είναι ύποπτοι ότι πώλησαν άλογα που χρησιμοποιήθηκαν για την ανάπτυξη φαρμάκων για φαγητό, σύμφωνα με τους αρμόδιους.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο Εισαγγελέας της Μασαλίας Μπρίς Ρομπίν ανέφερε ότι για 200 άλογα που δεν ήταν κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση είχαν εκδοθεί ψεύτικα κτηνιατρικά πιστοποιητικά και οδηγήθηκαν στο σφαγείο για το κρέας τους από οργανωμένο κύκλωμα με έδρα του την νότια πόλη Ναρμπόν, στο οποίο εμπλέκονται έμποροι ζώων, κτηνίατροι και χασάπηδες.

«Δεν υπάρχει οποιαδήποτε απόδειξη ότι αυτά τα ζώα ήταν τοξικά ή ότι αποτελούσαν απειλή στη δημόσια υγεία», ανέφερε κατά τη διάρκεια διάσκεψης Τύπου.

Εκπρόσωπος Τύπου για την φαρμακευτική εταιρεία Sanofi ανέφερε ότι κάποια από τα άλογα είχαν χρησιμοποιηθεί για να την κατασκευή αντιδότων για μια πληθώρα από παθήσεις από τη λύσσα ως τα δαγκώματα φιδιού και ενόσω ήταν υγιή είχαν πιστοποιηθεί ως κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του τμήματος εμβολίων της Sanofi Pasteur Αλάν Μπερνάλ είπε ότι η εταιρεία συνεργάζεται με τους ανακριτές αλλά ότι δεν γνωρίζει για πόσο καιρό συνεχιζόταν η απάτη.

«Τα άλογα αποτελούν εργοστάσιο αντισωμάτων», είπε.

Τα άλογα πωλούνταν σε εμπόρους, οι οποίοι υπάρχουν υποψίες ότι παραποιούσαν τα κτηνιατρικά τους έγγραφα ή χρησιμοποιούσαν συνεργούς τους κτηνιάτρους για να εκδώσουν ψεύτικα πιστοποιητικά έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα άλογα για ανθρώπινη κατανάλωση.

Η αστυνομία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι περίπου 100 αστυνομικοί μαζί με επιθεωρητές συμμετείχαν στις επιχειρήσεις που έλαβαν χώρα την αυγή σε 11 περιοχές. Έλεγχοι διενεργήθηκαν και στην περιοχή Ζιρόνα της Ισπανίας γιατί μέρος του ύποπτου κρέατος εξήχθη, ανέφερε ο Εισαγγελέας.

Check Also

Γαλλία: Η επικείμενη συνομιλία Μακρόν-Μπάιντεν αφορά διευκρινήσεις, όχι συμφιλίωση

Η τηλεφωνική συνομιλία που θα έχει ο Εμανουέλ Μακρόν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο …

Συμφωνία AUKUS: Ο Μακρόν θα μιλήσει με τον Μπάιντεν, όχι όμως με τον Αυστραλό πρωθυπουργό

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον δήλωσε σήμερα ότι δεν σχεδιάζει να συνομιλήσει με τον Γάλλο …