Γαλλία: Δημοσκόπηση-Bόμβα για Λεπέν: Στον δεύτερο γύρο των εκλογών ο ακροδεξιός Ζεμούρ

Βόμβα μεγατόνων στο πολιτικό σκηνικό της Γαλλίας είναι μία νέα δημοσκόπηση που δείχνει τον Γάλλο ακροδεξιό Ερίκ Ζεμούρ, πρώην δημοσιογράφο, ο οποίος δεν έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την γαλλική προεδρία, να περνάει στον δεύτερο γύρο των εκλογών διασταυρώνοντας τα ξίφη του με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και κατατροπώνοντας το «βαρύ πυροβολικό» της Ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν.

To γεγονός ότι για πρώτη φορά η επικεφαλής του «Εθνικού Συναγερμού» (National Rally), Μαρίν Λεπέν, δεν περνάει στον δεύτερο γύρο των εκλογών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου «Harris Ιnterractive» για λογαριασμό του περιοδικού «Challenges», είναι μία γροθιά στο στομάχι για το κόμμα, κυρίως όμως για την ίδια τη Λεπέν.

Έξι μήνες πριν από γαλλικές εκλογές, ο Ερίκ Ζεμούρ αποσπά ποσοστό 17% περνώντας στον δεύτερο γύρο ενώ ο Εμανουέλ Μακρόν παραμένει πρώτος με ποσοστό 24%.
Η μεγάλη ηττημένη της νέας δημοσκόπησης, Μαρίν Λεπέν, βλέπει το ποσοστό της να ολισθαίνει στο 15% και να μην περνάει στον δεύτερο γύρο.

Όμως, εκτός από τους δημοσκόπους, η Λεπέν δέχεται και πατρικά… βέλη.

«Εάν ο Ζεμούρ είναι ο καλύτερος υποψήφιος για τον «Εθνικό Συναγερμό», φυσικά θα τον υποστηρίξω», δήλωσε πριν από λίγες ημέρες ο πατέρας της, Ζαν-Μαρί Λε Πεν στην εφημερίδα «Le Monde» προκαλώντας αναταραχή στο στρατόπεδο της κόρη του.

Το «φαινόμενο Ζεμούρ», όπως γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα «Liberation», έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον στη Γαλλία που κινείται σε προεκλογική τροχιά.

Πριν από μερικές ημέρες, ο πρώην δημοσιογράφος της εφημερίδας «Le Figaro» έκανε μήνυση στα περιοδικά «Paris Match» και «Voici» καθώς δημοσίευσαν φωτογραφίες από την προσωπική του ζωή.

Σε μία απ΄αυτές, ο Γάλλος δημοσιογράφος και συγγραφέας απολαμβάνει το μπάνιο του έχοντας στο πλευρό του την ερωμένη και σύμβουλό του στην προεκλογική εκστρατεία, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», την 28χρονη Σαρά Ναφό.

Ο 63χρονος Γαλλοεβραίος Ζεμούρ είναι επί 40 χρόνια παντρεμένος με την Mιλέν Τσιχπορτίχ και πατέρας τριών παιδιών.

Όπως αναφέρει ο γαλλικός Τύπος, ο Ζεμούρ έκανε μήνυση στα δύο περιοδικά που εισέβαλαν στην προσωπική ζωή γιατί θέλει να είναι άσπιλο και αμόλυντο το όνομά του εφόσον δοκιμάσει την τύχη του στην πολιτική στις εκλογές του 2022.

Στη χώρα του, ο Ζεμούρ είναι γνωστός για τις ακροδεξιές απόψεις του και τις θεωρίες του για τον θεσμό της οικογένειας.

«Δεν υπάρχει έρωτας μέσα σ΄έναν γάμο», όπως έχει πει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος φέρεται να έχει δηλώσει στους οικείους του ότι όσες γυναίκες ασχολούνται σήμερα με την πολιτική, είναι επειδή έχουν κοιμηθεί… με άνδρες.

Αντιτίθεται στην ισότητα των δύο φύλων και θεωρεί ότι οι φεμινίστριες έχουν ευνουχίσει τους άνδρες.

Μεγάλωσε στο Ντρανσί και αργότερα στην περιοχή Château Rouge στο Παρίσι. Θαυμάζει απεριόριστα τη μητέρα και τη γιαγιά του. Ο πατέρας του, όπως λέει, ήταν συχνά απών από το σπίτι και στην πραγματικότητα τον μεγάλωσαν οι δύο γυναίκες της ζωής του: αυτές του έμαθαν να είναι άντρας…